Skip to main content

Την άλλη εβδομάδα ρύθμιση στη Βουλή για τη μετακόμιση του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο

Ο Λευτέρης Αυγενάκης πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη, αρχής γενομένης από τον Καυτανζόγλειο στάδιο.

Νομοθετική ρύθμιση, ώστε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να μπορεί να χρησιμοποιήσει το Καυτανζόγλειο για όσο διάστημα κατασκευάζεται το νέο γήπεδο της Τούμπας προωθεί η κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης από τη Θεσσαλονίκη, η ρύθμιση αυτή θα ενταχθεί στο νέο νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα. «Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η συζήτηση του νομοσχεδίου μας στη Βουλή, όπου μέσα υπάρχει σχετική διάταξη που αφορά, διευκολύνει στην ουσία, όλη αυτή τη συζήτηση που με απόλυτη υπευθυνότητα και σοβαρότητα έχει τρέξει από πλευράς υπουργείου η κ. Γούλα (σ.σ. η πρόεδρος του Καυτανζογλείο) με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με τη φιλοξενία της ΠΑΕ στις εγκαταστάσεις αυτές, έως ότου προχωρήσει το πρότζεκτ που έχει εξαγγείλει κι έχει αγκαλιαστεί από τη σημερινή κυβέρνηση και αναφέρομαι στη Νέα Τούμπα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Ο κ. Αυγενάκης πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη, αρχής γενομένης από τον Καυτανζόγλειο στάδιο, όπου αναμένεται να παραδοθεί αύριο σε χρήση το νέο ταρτάν. Όπως ανέφερε, με τις παρεμβάσεις που προγραμματίζονται πολύ σύντομα θα μπορούν να φιλοξενηθούν στο στάδιο μεγάλες διοργανώσεις. «Κάποιες άλλες μελέτες που πρέπει να τρέξουν όσον αφορά στο Καυτανζόγλειο, είμαστε σε ανοιχτή γραμμή και θα τρέξουν χωρίς καθυστέρηση, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να απορροφήσουμε. Έργα που έχουν να κάνουν με τα ενεργειακά, με θέματα πυρασφάλειας. Υποχρέωσή μας είναι να παραδώσουμε τις εγκαταστάσεις αυτές σε πολύ καλύτερο επίπεδο από ό,τι τις παραλάβαμε», τόνισε και πρόσθεσε: «Συνολικά τα έργα που τρέχουμε σε όλη την επικράτεια στιβικού χαρακτήρα με χρηματοδότηση είτε από το υπουργείο Πολιτισμού είτε από το υπουργείο Εσωτερικών είτε σε συνεργασία με περιφέρειες είναι άνω των 50», ανέφερε ο υφυπουργός σημειώνοντας πως αυτό δείχνει το βάρος που δίνεται στον στίβο.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της επιτροπής διοίκησης του Καυτανζογλείου, Καλυψώ Γούλα ευχαρίστησε τον υφυπουργό για τη στήριξη που παρείχε για την ολοκλήρωση του έργου, που, όπως είπε, καθυστέρησε μεταξύ άλλων και λόγω της πανδημίας. Η ίδια χαρακτήρισε το έργο πάρα πολύ σημαντικό, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά για όλη τη Βόρειο Ελλάδα. «Το Καυτατζογλείου είναι ένα στάδιο που έχει 60 χρόνια ζωής. Είναι σημαντικό, ότι από το 2009 δεν έχουμε μεγάλη εκδήλωση στο συγκεκριμένο στάδιο και πιστεύουμε ότι με το συγκεκριμένο χώρο που μας παραδίδεται θα μας δοθεί η ευκαιρία να φιλοξενήσουμε αθλητικές διοργανώσεις, στιβικές και ποδοσφαιρικές, που αρμόζει σε αυτό το στάδιο», ανέφερε προσθέτοντας ότι παράλληλα θα μπορούν οι νέοι αθλητές να εκμεταλλευτούν τις νέες εγκαταστάσεις και να διακριθούν.

Αναφερόμενος στην εικόνα που παρουσιάσουν τα εθνικά αθλητικά κέντρα ο κ. Αυγενάκης δήλωση πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος με την εικόνα που παρουσιάζουν, γι’ αυτό, όπως είπε, σε συνεργασία με τον πρόεδρο των ΕΑΚ και την πρόεδρο του Καυτανζογλείου αλλά και με αρκετούς αυτοδιοικητικούς που ανήκει σε αυτούς μεγάλο μέρος των αθλητικών εγκαταστάσεων γίνεται μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισής τους με διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην ανανέωση των διοικήσεως των ομοσπονδιών που έφτασε το 83% σε επίπεδο προέδρων. «Αυτή η επανεκκίνηση είναι σωστό να συνδυαστεί με μία διασπορά διοργανώσεων, μικρών, μεσαίων και μεγάλων σε όλη τη χώρα.

Κι εδώ τον πρώτο λόγο εκ των πραγμάτων για τη Θεσσαλονίκη έχει το Καυτανζόγλειο. Θεωρούμε ότι με τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει θα είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε, να αναλάβουμε διοργανώσεις και εδώ. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και οι πόλεις που έχουν καθιερωθεί να γίνονται οι τάδε – δείνα διοργανώσεις», τόνισε και επισήμανε πως η κάθε διοργάνωση που γίνεται σε κάθε τόπο αυτομάτως παρακινεί και τοπικά πολλά νέα παιδιά, πολλούς αθλητές, να μπουν στον χώρο αυτού του αθλήματος.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της παρουσίας φιλάθλων στα γήπεδα ποδοσφαίρου. «Εμείς έχουμε ήδη θέσει το θέμα στην επιτροπή λοιμωξιολόγων και τις επόμενες εβδομάδες με την εξέλιξη της επιστροφής της κανονικότητας σε όλη την αθλητική οικογένεια το θέμα θα μπει στο τραπέζι», είπε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επόμενη σεζόν θα ξεκινήσει με οργανωμένους φιλάθλους στις κερκίδες, μιας και η πορεία των εμβολιασμών εξελίσσεται πολύ καλά. Επισήμανε επίσης ότι από την προηγούμενη χρονιά υπάρχει ένα πρωτόκολλο σε συνεργασία με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, πάνω στο οποίο θα γίνει η όποια συζήτηση και επικαιροποίηση.

Τον υφυπουργό συνόδευσαν στην περιοδεία του ο πρόεδρος της επιτροπής διοίκησης των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Πέτρογλου, στελέχη της γενικής γραμματείας Αθλητισμού, ενώ στο Καυτανζόγλειο βρέθηκε και η βουλευτής της ΝΔ Α' Θεσσαλονίκης, Έλενα Ράπτη.