Skip to main content

Έρχεται και ο έκτος στόλος στην Ανατολική Μεσόγειο

Θα περιπολεί ανοικτά του Ισραήλ και η αποστολή του θα έχει να κάνει κυρίως με τις εξελίξεις στη Συρία, οι οποίες κρίνονται εξαιρετικά ανησυχητικές.

Από την άλλη εβδομάδα καταπλέει στην Ανατολική Μεσόγειο ο αμερικανικός 6ος στόλος. Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται σε γνώση της Voria.gr, θα περιπολεί ανοικτά του Ισραήλ και η αποστολή του θα έχει να κάνει κυρίως με τις εξελίξεις στη Συρία, οι οποίες κρίνονται εξαιρετικά ανησυχητικές. Εμπειροι παρατηρητές επιμένουν ότι οι αμερικανοί θέλουν να αποδείξουν και εμπράκτως ότι ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις την περιοχή και ότι δεν την εγκαταλείπουν, για πολλούς λόγους. Ο σημαντικότερος έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ρωσικός παράγοντας έχει βάλει για τα καλά το πόδι του στην περιοχή. Κι αυτό τους εκνευρίζει.

Εννοείται ότι αυτή η εξέλιξη ενδιαφέρει άμεσα τόσο την Αθήνα όσο και τη Λευκωσία. Για πολλούς κι εύλογους λόγους, στους οποίους έρχεται να προστεθεί σύντομα ένας ακόμα: Μέσα Μαρτίου το νορβηγικό γεωτρύπανο Deep Sea Metro 2 θα αρχίσει τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο για λογαριασμό της Άγκυρας. Τώρα βρίσκεται ελλιμενισμένο στην Κωνσταντινούπολη για διάφορες τεχνικές εργασίες. Οι έρευνες του, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξελιχθούν μεταξύ Τουρκίας και Κατεχόμενων, σε θαλάσσια οικόπεδα της Κύπρου.

Εκεί όπου επιχειρούν να δράσουν οι Ιταλοί της ΕΝΙ, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Η αλήθεια πάντως είναι ότι οι τελευταίοι συμπεριφέρονται μάλλον επιπόλαια στην περιοχή. Αφήνουν, για παράδειγμα, το γεωτρύπανο τους να κινείται μόνο χωρίς τη συνοδεία πολεμικών τους, όπως είχαν κάνει οι Γάλλοι και πιο παλιά οι Αμερικανοί. Και έτσι γίνονται εύκολη λεία για τους Τούρκους.