Skip to main content

Έρχεται σαφάρι ελέγχων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων

Σε διασταυρώσεις για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων προβαίνει από τον Σεπτέμβριο το ΥΠΟΙΚ - Υπολογίζονται σε 1 εκατ και η ζημία στα 100 εκατ.

Εντατικούς ελέγχους για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων ξεκινά από το Σεπτέμβριο το υπουργείο Οικονομικών. Εκτιμάται ότι το πλήθος των ανασφάλιστων οχημάτων προσεγγίζει το 1 εκατομμύριο, ενώ η απώλεια των δημοσίων εσόδων μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 100 εκατ. ευρώ.

Με όπλο την ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων και εφόσον ξεπεραστούν ορισμένα τεχνικά προβλήματα που σήμερα υπάρχουν στη βάση δεδομένων, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα επικεντρωθεί στον εντοπισμό και στην επιβολή κυρώσεων στους οδηγούς που «ξέχασαν» να κάνουν ασφαλιστήρια συμβόλαια στα οχήματά τους.

Για την κυβέρνηση το θέμα είναι πρωτίστως κοινωνικό λόγω των συνεπειών που έχει (ατυχήματα, αναπηρίες, περίθαλψη κ.λπ.) και ο λόγος αυτός είναι αρκούντως σοβαρός για να ενεργοποιηθεί ο νόμος που ψηφίσθηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος και θα εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όταν εντοπίζονται, με τη διασταύρωση των στοιχείων, τα ανασφάλιστα οχήματα θα αποστέλλεται ειδοποίηση και ο πολίτης θα έχει οκτώ ημέρες για να πληρώσει 250 ευρώ παράβολο υπέρ Δημοσίου και να κάνει το συμβόλαιο, αλλιώς τα στοιχεία θα πηγαίνουν στην Αστυνομία και θα επιβάλλεται από χρηματικό πρόστιμο μέχρι και αφαίρεση πινακίδων.