Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Ο «ΑΙΑΣ» ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί τον Μιχάλη Σαράντη και τον Απόστολο Χαντζαρά στον «Αίαντα» του Σοφοκλή που έρχεται στο Θέατρο Αυλαία

Έρχεται στη Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Αυλαία στις 26 και 27 Φεβρουαρίου ο «Αίας» του Σοφοκλή, με σκηνοθέτη τον Γιώργο Νανούρη και πρωταγωνιστές τους Μιχάλη Σαράντη και Απόστολο Χαντζαρά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η παράσταση που συνεχίζεται με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές, ανεβαίνει για δυο ακόμη παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη.
 
Ο Γιώργος Νανούρης, στην πρώτη του επαφή με το αρχαίο δράμα, σκηνοθετεί τον βραβευμένο με βραβείο Χορν, Μιχάλη Σαράντη και τον ζωγράφο Απόστολο Χαντζαρά, δίνοντας μια πολυεπίπεδη εκδοχή του έργου.

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του Αίαντα, με τον ηθοποιό να ερμηνεύει όλους τους ρόλους και τον ζωγράφο να συνομιλεί μαζί του δημιουργώντας ζωντανά στη σκηνή  εικόνες και μνήμες του έργου.

Ο ΑΙΑΣ, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά το θάνατο του. Όταν αυτά με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να εκδικηθεί. Γίνεται όμως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων.
Ατιμασμένος  και απεγνωσμένος αυτοκτονεί.

Τη μετάφραση έχει κάνει ο ποιητής Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος.

Συντελεστές
Μετάφραση: Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης
Ερμηνεία: Μιχάλης Σαράντης
Ζωγραφική: Απόστολος Χαντζαράς
Βοηθ. Σκηνοθέτη: Χρήστος Ρουμελιώτης, Τίτος Λίτινας
Σκηνική επιμέλεια – Φωτισμοί: Γιώργος Νανούρης

Διάρκεια : 80΄
Παραστάσεις :
Τετάρτη 26/2 & Πέμπτη 27/2 :  9.00 μμ


Τιμές εισιτηρίων : 17 € & 13 € (φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕΑ)

Προπώληση :
Ταμείο θεάτρου τηλ. 2310 230 013
Viva.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ