Skip to main content

Έρχεται στη Θεσσαλονίκη η ActionAid - Σχεδιάζει hub εθελοντισμού

Ήδη, ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει υποδείξει στη μη κυβερνητική οργάνωση κάποιους χώρους, στους οποίους μπορεί να στεγαστεί το κέντρο - δίκτυο εθελοντών

Ένα hub νεολαίας και εθελοντισμού σχεδιάζει να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη η διεθνής, μη κυβερνητική, αναπτυξιακή οργάνωση ActionAid.

Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ο Διευθυντής της ActionAid Hellas Γεράσιμος Κουβαράς, ο οποίος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον αντιδήμαρχο Εθελοντισμού και Αθλητισμού Πέτρο Λεκάκη.

Ήδη, ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει υποδείξει στη μη κυβερνητική οργάνωση κάποιους χώρους, στους οποίους μπορεί να στεγαστεί το κέντρο, για να στηθεί το δίκτυο εθελοντών και νεολαίας.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πέτρο Λεκάκη, στο hub θα λαμβάνουν χώρα σεμινάρια, επιμορφώσεις, ενώ θα πραγματοποιηθεί και δικτύωση με τα πανεπιστήμια της πόλης. «Έχουμε δει ότι οι ηλικίες 16-24 είναι ανενεργές. Έχουμε πολλούς φοιτητές στην πόλη αλλά δεν αφήνουν το αποτύπωμά τους. Η ActionAid θα βγει μπροστά για να στηθεί αυτό το δίκτυο», υπογράμμισε ο κ. Λεκάκης.

Εν τω μεταξύ, ο δήμος απευθύνει κάλεσμα σε ΜΚΟ και εθελοντικές οργανώσεις για να δημιουργηθεί μια ατζέντα τετραετίας με την Κοινωνία των Πολιτών.

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Μποδοσάκειο Ίδρυμα μια συνάντηση με όλες τις εθελοντικές οργανώσεις και ομάδες της πόλης.