Skip to main content

Έρχεται στη Θεσσαλονίκη η αλυσίδα αθλητικών ειδών Zakcret (φωτο)

Η ελληνική αλυσίδα αθλητικών διευρύνει το δίκτυο της και ανοίγει κατάστημα στην οδό Τσιμισκή - Διαθέτει δεκάδες δημοφιλή brands  

Είσοδο στην αγορά της Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να κάνει η ελληνική αλυσίδα αθλητικών ειδών, Zakcret AE, η οποία μίσθωσε κατάστημα στην καρδιά της οδού Τσιμισκή. Όπως είχε γράψει η Voria.gr, η αλυσίδα σκάναρε τη Θεσσαλονίκη το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να βρει τον κατάλληλο χώρο και να ανηφορίσει προς τη Βόρεια Ελλάδα. 

Το νέο κατάστημα, της δυναμικής Zakcret, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τσιμισκή 101 και Παύλου Μελά 18, στο Μέγαρο Μοσκώφ και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του, το αργότερα μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου. Αυτό το διάστημα ο χώρος βρίσκεται στη διαδικασία της ανακατασκευής προκειμένου να πληρεί τις προϋποθέσεις του νέου ενοικιαστή.

Τη διαμεσολάβηση για τη μίσθωση του καταστήματος που εκτείνεται σε ισόγειο και υπόγειο 300 τμ και πλέον, αντίστοιχα, πραγματοποίησε η Atria Property Services, μέλος της CBRE.

Τα κατάστημα παρέμεινε περίπου ένα χρόνο κλειστό μέχρις ότου το μίσθωσε η Zakcret AE, η οποία, μάλιστα, βρίσκεται στην αναζήτηση στελεχών για το νέο της κατάστημα, που αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για το καταναλωτικό κοινό της Θεσσαλονίκης.

Ο χώρος των αθλητικών παρά την καθίζηση που έχουν υποστεί τους τελευταίους μήνες οι τζίροι των επιχειρήσεων του χώρου της ένδυσης και της υπόδησης, ελέω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, φαίνεται να αποτελεί τον άσσο στο μανίκι… του λιανεμπορίου. Σύμφωνα με γνώστες της αγοράς αθλητικών ειδών το διάστημα Μαϊου - Ιουνίου οι πωλήσεις των εν λόγω ειδών παρουσίασαν αύξηση κατά 20% έναντι του περσινού διαστήματος, ισοσκελίζοντας τη χασούρα του διαστήματος που στα καταστήματα είχε επιβληθεί lockdown, λόγω covid-19.

Ποια είναι η Zakcret

Η ελληνική αλυσίδα αθλητικών και sportswear ειδών, αν και διαθέτει ένα διευρυμένο δίκτυο καταστημάτων στην Αττική, αλλά και παρουσία σε Βόλο και Πάτρα, εντούτοις δεν είχε βάλει... πόδι στη Θεσσαλονίκη. Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία αναπτύσσεται σε μεγάλους χώρους, η και εμπορικά κέντρα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό του Golden Mall.

Η Zakcret ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1975 και συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά. Σήμερα αριθμεί 22 φυσικά (19 Zakcret Sports και 3 Sneaker Cage) και 4 ηλεκτρονικά καταστήματα (Zakcret.gr, Sneakercage.gr, district75.gr, Venimo.gr) με περισσότερους από 350 εργαζόμενους συνολικά.

Η Zakcret sports, με δεκάδες επώνυμα αθλητικά και lifestyle brands, καλύπτει το σύνολο των κατηγοριών των αθλητικών ενδυμάτων μεταξύ άλλων για τρέξιμο, ποδόσφαιρο, fitness, μπάσκετ, ενώ η αλυσίδα καταστημάτων Sneaker Cage προσφέρει retro, limited edition συλλογές και λανσάρει τα πιο δημοφιλή brands.

Η εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητές της λανσάροντας και δύο δικά της brands, τo District75 και τo Venimo.

Η District75 προσφέρει συλλογές ρούχων και αξεσουάρ για όλη την οικογένεια για σπορ καθημερινές εμφανίσεις ενώ η Venimo καλύπτει συλλογές για ανάγκες αθλητικών δραστηριοτήτων. Αποτελείται από ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ για τον άνδρα, τη γυναίκα και το παιδί.