Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022
x

ΜΕ ΑΝΤΟΝΙΟ ΜΠΑΝΤΕΡΑΣ Η ΧΟΛΙΓΟΥΝΤΙΑΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΥΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο μεγάλος σταρ του Χόλιγουντ θα πρωταγωνιστήσει στην πρώτη μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή που θα γυριστεί στην Κεντρική Μακεδονία.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ο μεγάλος σταρ του Χόλιγουντ, Αντόνιο Μπαντέρας, ο οποίος θα πρωταγωνιστήσει στην πρώτη μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή που θα γυριστεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτό ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αλέξανδρος Θάνος, εξαίροντας τη σημασία της δημιουργίας του Film Office Central Macedonia και την προσωπική συμβολή του Περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, που έθεσαν το στοίχημα ώστε να καταστεί η Κεντρική Μακεδονία κόμβος προσέλκυσης κινηματογραφικών παραγωγών.

Η ταινία θα φέρει τον τίτλο «Barracuda» και θα είναι περιπέτεια στην οποία ο Αντόνιο Μπαντέρας θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο υποδύοντας τον γκάνγκστερ.

Σε ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Το Βήμα», σημειώνεται η συμβολή του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας) στην επιτυχία του εγχειρήματος, ο πρόεδρος του οποίου είχε επαφές κατά τη διάρκεια του Πάσχα με εκπροσώπους της Millenium Media. Να σημειωθεί πως ο κ. Τζιτζικώστας θα έχει σήμερα το μεσημέρι συνάντηση με τον Αμερικανό παραγωγό της Millennium Media, Robert Van Norden και τον διευθυντή παραγωγής της κινηματογραφικής ταινίας του Hollywood, που ξεκινάει γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη, Δημήτρη Καμπά, στο κτήριο διοίκησης της Περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι τους επόμενους μήνες αρχίζει και η κατασκευή των στούντιο μεγάλης χολιγουντιανής εταιρείας οπτικοακουστικών παραγωγών, στη Θέρμη.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την πορεία κατασκευής των κινηματογραφικών στούντιο, που είχε ανακοινώσει μετά την επίσκεψή του στο Hollywood, ο κ. Τζιτζικώστας είχε τονίσει: «Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μια καθυστέρηση, όμως πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώσαμε όλες τις προεργασίες και λύσαμε όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα και αρχίζει τους επόμενους μήνες η κατασκευή των στούντιο χολιγουντιανής εταιρίας στη Θέρμη. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τις επόμενες μέρες ξεκινούν τα γυρίσματα της πρώτης χολιγουντιανής παραγωγής στη Θεσσαλονίκη, με πρωταγωνιστές πολύ μεγάλα ονόματα του Hollywood. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή μας, που βάζει για τα καλά την Κεντρική Μακεδονία στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών. Σημαντικό ρόλο σ' αυτή την εξέλιξη έπαιξε το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δικαιώνοντας την επιλογή μας να είμαστε η πρώτη Περιφέρεια που ιδρύει Film Office στην Ελλάδα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας Πάνο Κουάνη και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που συνέβαλαν τα μέγιστα για να φτάσουμε σε αυτά τα αποτελέσματα. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, όμως είμαστε πολύ αισιόδοξοι πλέον ότι θα γίνει πράξη ο στόχος που έχουμε βάλει, ώστε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον στο χώρο των οπτικοακουστικών παραγωγών, με τεράστια οφέλη για την τοπική οικονομία, για τις θέσεις εργασίας και για την προβολή του τόπου μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ