Skip to main content

Έρχεται το 2nd Thessaloniki Street Food Festival– Athen’s Edition

Το Thessaloniki Food Festival, με τις ποικίλες δράσεις του, λειτουργεί ως όχημα για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως γαστρονομικό προορισμό

Την ανάδειξη της γαστρονομίας της πόλης και των τοπικών προϊόντων μέσα από διάφορες δράσεις επιχειρεί τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με στόχο την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού.

Πλούσια σε γεύσεις, όσο και η ιστορία της, η Θεσσαλονίκη αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας και παράδοσης, ενώ έχει καταφέρει να αναγνωριστεί διεθνώς και να χαρακτηριστεί ακόμα και γαστρονομική πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Το Thessaloniki Food Festival, εδώ και οκτώ χρόνια, με τις ποικίλες δράσεις του, λειτουργεί ως όχημα για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως γαστρονομικό προορισμό.

Μετά το επιτυχημένο, 1st Thessaloniki Street Food Festival –Athen’s Edition, με 15.000 επισκέπτες, πέρσι τον Οκτώβριο, έρχεται σε λίγες μέρες το 2nd Thessaloniki Street Food Festival– Athen’s Edition με αντιπροσωπευτικές γεύσεις της σύγχρονης γαστρονομίας της πόλης μας, που θα «ταξιδέψουν» το κοινό και τους τουρίστες της πρωτεύουσας στη Θεσσαλονίκη.

Περίπου 20 επιχειρήσεις εστίασης από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες έχουν διακριθεί για την ποιότητα και την πρωτοτυπία τους, θα στήσουν προσεγμένες και καλόγουστες κατασκευές στην Πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα, στις 12,13 και 14 Οκτωβρίου.

H προβολή της γαστρονομίας της πόλης μας στην Αθήνα , θα κορυφωθεί με την παρουσίαση της “Σύγχρονης γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης, από τους τρεις chef ambassadors 2018 και των τοπικών προϊόντων-Thessaloniki Food Basket”, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στην αίθουσα του εστιατορίου CTC – Restaurant urban Gastronomy.

Οι Thessaloniki Chef Ambassadors για το 2018 είναι οι: Δημήτρης Τασιούλας, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Thria, Αντώνης Μουστάκης του εστιατορίου Extravaganza και Λάμπρος Ρώσσιος του εστιατορίου Μαιτρ και Μαργαρίτα.

Kαλεσμένοι του 2nd Thessaloniki Food Festival– Athen’s Edition θα είναι food and travel δημοσιογράφοι και bloggers της πρωτεύουσας καθώς και εκπρόσωποι τουριστικών φορέων.

Τους καλεσμένους θα υποδεχτεί ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.