Skip to main content

Σε τρισδιάστατο ψηφιακό εκθεσιακό κέντρο το συνέδριο του ΣΕΒΕ για τις εξαγωγές

Σε ψηφιακό εκθεσιακό κέντρο, φέτος, το 8ο Export Summit του ΣΕΒΕ - Στο επίκεντρο του η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων

Μια υβριδική εμπειρία θα βιώσουν όσοι παρακολουθήσουν το 8ο Συνέδριο Εξαγωγών του ΣΕΒΕ με τίτλο“Export Summit VΙΙI - Awareness: A Key Factor to Success", που θα πραγματοποιηθεί σε ένα πλήρως οργανωμένο τρισδιάστατο ψηφιακό εκθεσιακό κέντρο στις 17 Ιουνίου.

Το συνέδριο, η θεματολογία και οι καινοτομίες του οποίου παρουσιάστηκαν, λίγο νωρίτερα σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή στο τρισδιάστατο εκθεσιακό κέντρο LiveOn Expo Complex. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την εγγραφή τους στην γραμματεία του συνεδρίου, να περιηγηθούν στα τρισδιάστατα περίπτερα, να παρακολουθήσουν τις ομιλίες στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα και να γνωρίσουν την επόμενη ημέρα των ψηφιακών διοργανώσεων, που έφερε η πανδημία.

«Ο σύγχρονος εξαγωγέας πρέπει να διαθέτει αυξημένη “αντίληψη και ενσυναίσθηση” για τις ευκαιρίες που δύναται να αξιοποιήσει και “επίγνωση” των προβλημάτων με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπος. Το συνέδριο θα εστιάσει στις διαστάσεις του διεθνούς επιχειρείν που πρέπει να λάβει υπόψη ένας εξαγωγέας, ώστε να αναπτύξει στρατηγικά την εξωστρέφεια του» ανάφερε κατά την εισήγηση του ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος υπογραμμίζοντας πως η εξωστρέφεια, αν και άκρως απαιτητική διαδικασία, αποτελεί τη μόνη διέξοδο για το ελληνικό επιχειρείν.

Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας στο υπουργείο Εξωτερικών, Γιάννης Σμυρλής.

Τις ενότητες του συνεδρίου παρουσίασε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ, Παναγιώτης Χασάπης.

Στο πρώτο πάνελ επί τάπητος θα τεθεί το θέμα της διαδοχής, ενώ στο δεύτερο το ζήτημα του factoring. Τα επόμενα πάνελ θα πραγματευτούν χρηματοπιστωτικά ζητήματα, την πράσινη βιώσιμη ανάπτυξη, τις συνέργειες, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ θα παρουσιαστούν και περιπτώσεις ελληνικών μικρών εταιρειών που κάνοντας «θαύματα» μετεξελίχθηκαν σε μεγάλες εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Το συνέδριο θα κλείσει με ομιλία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Την παρουσίαση του ψηφιακού συνεδριακού κέντρου έκανε ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της LiveOn, Λάμπης Λούκας, κάνοντας λόγο για την ανάπτυξη ενός δυναμικού εργαλείου που θα αναδείξει τις ελληνικές εταιρείες και την εξωστρέφεια τους.