Κυριακή 31 Μαΐου 2020
x

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ MUTE ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ

Η παράσταση αναφέρεται σε έναν άνθρωπο που κυνηγά το μυαλό του, έναν άνθρωπο που αρνείται τις λέξεις. Ανεβαίνει στις 13 και 14 στο Αριστοτέλειον.

Τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 ανεβαίνει η παράσταση MUTE του Γιώργου Χρυστόμου στο Θέατρο Αριστοτέλειον.

Η παράσταση αναφέρεται σε έναν άνθρωπο που κυνηγά το μυαλό του, έναν άνθρωπο που αρνείται τις λέξεις. «Μια πολυκατοικία. Ένας μαέστρος, ένας ηλικιωμένος, ένας φοβιτσιάρης, ένας γυμναστής, ένας σεξομανής, ένας γκαντέμης... Τι τους συνδέει; Είναι ένας ή περισσότεροι; Κάποτε όλα διαλύονται· οι λέξεις έρχονται απρόσμενα. Μια παράσταση με μουσική χωρίς μουσικούς, με λέξεις χωρίς λέξεις. Μια παράσταση που κάποιος τολμά να ανοίξει την πόρτα του δωματίου του και να δείξει τι πραγματικά υπάρχει μέσα σε αυτό.
MUTE. 1998 Θεσσαλονίκη. Μπλε βαμμένο δωμάτιο. Συγκάτοικος με τρεις αγνώστους. Ένα cd player. Ενα mini disk. Κανένα κινητό τηλέφωνο. Μουσική με ακουστικά στ’ αυτιά . Το αριστερό δεν δουλεύει. Μονοφωνικό αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια ακρόασης τζαζ κομματιού γεννήθηκε ο Μαέστρος. Και άλλοι ήρωες που παρέα με τον εφευρέτη τους δεν τραγουδήσανε ποτέ. Ούτε στη χαρά, ούτε στον πόνο. Λαχτάρα για μουσική, φόβος για τραγούδι όμως. Οι ήρωες αυτοί βγήκανε να δουλέψουνε βαθιά στη νύχτα. Για να φάει ψωμί ο εφευρέτης. Με σοφία η Σοφία θα τα βγάλει όλα αυτά στο φως. Που θα το σχεδιάσει η άλλη Σοφία. Και με τα φώτα της Φωτεινής θα γεννηθούνε κι άλλα, που θα τα πάρει ο ήλιος της Ηλιάνας και θα τα απογειώσει για να πετάξουν όλοι μαζί πάνω στης Μαγδαληνής το σκηνικό. Τα λόγια είναι περιττά», αναφέρει ο Γιώργος Χρυσοστόμου στο σημείωμά του.


Συντελεστές της παράστασης

Ιδέα: Γιώργος Χρυσοστόμου

Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου, Γιώργος Χρυσοστόμου

Δραματουργία: Juan Ayala

Σκηνικά-κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού

Μουσική επιμέλεια: Φωτεινή Γαλάνη

Σχεδιασμός φωτισμών: Σοφία Αλεξιάδου

Βοηθός σκηνοθέτη - κίνηση: Ηλιάνα Γαϊτάνη


Παίζει ο Γιώργος Χρυσοστόμου


Δευτέρα 13 & Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020


Τιμές εισιτηρίων

Κανονικό: 18€

Μειωμένο(Φοιτητές, Άνεργοι,Πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, 65+) : 15€

Ώρα έναρξης : 21.00

Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, Ταμείο Θεάτρου


Ώρες Ταμείου: καθημερινά 10:30 – 14:00 & 17:30 – 21:00

Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 2, 546 21 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310 262 051
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ