Skip to main content

Έρχεται το πρώτο Big Day για φέτος από το ΚΘΒΕ - Αφιέρωμα στον Σαίξπηρ

Φέτος, το ΚΘΒΕ παρουσιάζει το «Χειμωνιάτικο Παραμύθι», ένα συναρπαστικό, ατμοσφαιρικό έργο, ένα σκοτεινό «ποίημα» του Ουίλλιαμ Σαίπξηρ.

Το πρώτο Big Day του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος φέτος είναι αφιερωμένο στον κορυφαίο δραματουργό όλων των εποχών Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Το ολοήμερο αφιέρωμα στον οικουμενικό συγγραφέα  που επηρέασε με το έργο του το παγκόσμιο θέατρο  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.
 
Φέτος, το ΚΘΒΕ παρουσιάζει το «Χειμωνιάτικο Παραμύθι», ένα συναρπαστικό, ατμοσφαιρικό έργο, ένα σκοτεινό «ποίημα» του Ουίλλιαμ Σαίπξηρ μέσα από τη ματιά του μεγάλου Ρουμάνου σκηνοθέτη Σίλβιου Πουρκαρέτε, σε μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Με το Big Day, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να μάθει για το πλούσιο, σύνθετο έργο του Ουίλλιαμ Σαίπξηρ, για τη συνολική προσφορά του στο Θέατρο και τη Λογοτεχνία αλλά και για τη μοναδική και επιδραστική προσωπικότητά του μέσα από βιωματικά θεατρικά εργαστήρια, workshops, εκπαιδευτικά σεμινάρια, προβολή ντοκιμαντέρ, διαλέξεις και συζητήσεις.