Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΕΡΧΟΝΤΑΙ 100 ΝΕΟΙ ΚΑΔ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Με τη διεύρυνση των κωδικών επιχειρηματικών/ επαγγελματικών δραστηριοτήτων θα μπορούν να ωφεληθούν 1,8 εκατ. πολίτες, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ.

Σήμερα ή αύριο θα ανακοινωθούν ακόμη 100 κωδικοί επιχειρηματικών/ επαγγελματικών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) που θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για επιχειρήσεις και εργαζομένους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 προσθέτοντας ότι με τη διεύρυνση των ΚΑΔ θα μπορούν να ωφεληθούν 1,8 εκατ. πολίτες.

Ήδη υπάρχει πλήθος αιτημάτων από επιχειρήσεις που πλήττονται αλλά μένουν εκτός μέτρων στήριξης.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Έχασαν 95% του τζίρου λόγω κορωνοϊου - Μένουν εκτός μέτρων

Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως οι πρωτοβουλίες τον Απρίλιο θα είναι ακόμη πιο διευρυμένες, αφού αναγνώρισε ότι η κατάσταση τον επόμενο μήνα για την οικονομία θα είναι πιο δύσκολη από σήμερα. Ερωτηθείς για το εάν σχεδιάζονται επιπλέον μέτρα στήριξης για τους μακροχρόνιους ανέργους παρέπεμψε ουσιαστικά στο υπουργείο Εργασίας.

«Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Βρούτση» σημείωσε.

Αναφορικά με το θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών, δεσμεύθηκε ότι θα υπάρχει απάντηση της κυβέρνησης μέσα στην εβδομάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών κλήθηκε επίσης να απαντήσει εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης του ορίου των ηλεκτρονικών συναλλαγών για το χτίσιμο του αφορολόγητου. Όπως είπε το υπουργείο θα συνεκτιμήσει την κατάσταση για να λάβει την απόφασή του.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ