Skip to main content

Έρχονται 3.500 νέοι κάδοι στον Δ. Θεσσαλονίκης - Πού θα τοποθετηθούν

Νέοι κάδοι θα τοποθετηθούν στους δρόμους της Β΄ δημοτικής κοινότητας, ενώ θα αντικατασταθούν οι κατεστραμμένοι στο ιστορικό κέντρο.

Συνολικά 3.500 νέους κάδους απορριμμάτων πρόκειται να τοποθετήσει τους επόμενους μήνες ο δήμος Θεσσαλονίκης, αντικαθιστώντας τους παλιούς και κατεστραμμένους.

Ήδη η δημοτική αρχή έχει λάβει το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο και το επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης για την προμήθειά τους.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Καθαριότητα Λάζαρος Ζαχαριάδης έχουν ήδη καταγραφεί οι περιοχές και τα σημεία που θα τοποθετηθούν οι νέοι κάδοι απορριμμάτων,  χωρητικότητας 1.100 λίτρων.

Αρχικά, νέοι κάδοι θα τοποθετηθούν στους δρόμους της Β΄ δημοτικής κοινότητας στην περιοχή της Ξηροκρήνης, όπου καταγράφονται ελλείψεις. Στη συνέχεια θα γίνει αντικατάσταση των κατεστραμμένων κάδων στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σταδιακά τους επόμενους μήνες θα τοποθετούνται οι νέοι κάδοι απορριμμάτων και στις υπόλοιπες κοινότητες, βάση των αναγκών που έχουν καταγραφεί από τις αρμόδιες διευθύνσεις του δήμου.

«Αυτοί οι κάδοι που έρχονται θα αντικαταστήσουν τους κατεστραμμένους, φθαρμένους. Βλέπετε τι γίνεται κάθε φορά που τους καίνε. Αντί για λαμπάδες καίνε τους κάδους, τα παιδιά αυτή τη διάθεση έχουν», είπε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προμηθευτεί από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) 120 μικρούς κάδους, χωρητικότητας 360 λίτρων, οι οποίοι προορίζονται για τα σχολεία. Η ΕΕΑΑ έχει παραδώσει στη δημοτική αρχή επιπλέον δύο οχήματα ανακύκλωσης για τους μπλε κάδους.

Αγκάθι ωστόσο, για την Καθαριότητα είναι η έλλειψη προσωπικού. Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, ο οποίος εμφανίστηκε δυσαρεστημένος για αυτή την κατάσταση με το προσωπικό, σήμερα λείπουν πάνω από 400 άτομα. «Αυτό για το οποίο δεν είμαι ευχαριστημένος είναι η έλλειψη προσωπικού, η οποία δεν οφείλεται σε μας. Μας λείπουν πάνω από 400 άτομα για να έχουμε σοβαρή αντιμετώπιση της καθαριότητας στην πόλη. Εάν δεν βοηθήσουν και οι πολίτες δεν θα δούμε ποτέ καθαρή πόλη», τόνισε, εξηγώντας πως έχει αποσυντονίσει τον δήμο η κατάσταση με τις προσλήψεις προσωπικού με 8μηνες και 2μηνες συμβάσεις.

Σημειώνεται ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης αναμένει από το ΑΣΕΠ την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Καθαριότητα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάση Παππά πρόκειται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα ένα μεγάλο έργο για τη βελτίωση των συνθηκών και των υποδομών στο αμαξοστάσιο του δήμου. «Θα είναι μια μεγάλη εργολαβία, η οποία έρχεται να προστεθεί στις εργολαβίες στο ΣΜΑ για τις ασφαλτοστρώσεις και τους υπαίθριους χώρους. Τα δύο έργα σε αμαξοστάσιο και ΣΜΑ θα είναι τα δύο επιχειρησιακά έργα, που θα κάνουν καλύτερες τις συνθήκες», υπογράμμισε.