Skip to main content

Νέα μέτρα ελευθερίας για τους πλήρως εμβολιασμένους-Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Στο τραπέζι οι πλήρως εμβολιασμένοι να μπορούν να απολαμβάνουν μουσική στην εστίαση και στις χαρακτηρισμένες ως «κόκκινες περιοχές»

Ανακοινώσεις την Τετάρτη για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους αναμένεται να κάνει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσαν οι ειδικοί κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, εκτός από τα μέτρα που θα δίνουν μεγαλύτερες ελευθερίες σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο, στο τραπέζι βρίσκεται το σενάριο οι πλήρως εμβολιασμένοι και των «κόκκινων» περιοχών, εκεί δηλαδή που είναι σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας, να απολαμβάνουν ελεύθερα τη διασκέδαση, χωρίς να στερούνται τη μουσική.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν πως οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα έχουν κανένα περιορισμό και ελευθερία κινήσεων. Μερικές σκέψεις που έχουν πέσει επίσης στο τραπέζι είναι να μπορούν για παράδειγμα να κυκλοφορούν χωρίς περιορισμό στο ωράριο ή θα επισκέπτονται τον οδοντίατρο χωρίς rapid test.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειες πειθούς των ανεμβολίαστων. Είναι χαρακτηριστικό χθες (Κυριακή) έγιναν μόνο 390 εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα.

Την εξέλιξη είχε προαναγγείλει και ο ο γ.γ Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης μιλώντας στο Open. Όπως είπε, τις επόμενες μέρες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε συνεννόηση με την Επιτροπή Ειδικών θα αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα, ενώ θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις για θέματα δημόσιας υγείας και διαχείρισης της πανδημίας σε σχέση με την πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων των εμβολιασμένων πολιτών αλλά και των μέτρων που πρέπει να υπάρχουν για να προστατευθούν οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται.