Skip to main content

Έρχονται με πιο... πολλά λεφτά για επενδύσεις EBRD και World Bank

Πρόκειται για κεφάλαια τα οποία αρχικά προορίζονταν να επενδυθούν στη Ρωσία, αλλά λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν εκεί, αναζητούν νέους προορισμούς

Κεφάλαια προς επένδυση στην Ελλάδα ετοιμάζεται να εισάγει η EBRD, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν, υποστηρίζουν ότι πρόκειται για λεφτά τα οποία αρχικά προορίζονταν να επενδυθούν στη Ρωσία, αλλά λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν εκεί, αναζητούν νέους προορισμούς. Κι ένας από αυτούς που επιλέγησαν ήταν ο ελληνικός.

Μάλιστα, όπως μαθαίνει η Voria.gr, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην χώρα μας θα κατευθυνθούν περί τα 3 δισ. ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν σε διάφορους προορισμούς εδώ. Αρχικώς, ο προγραμματισμός έκανε λόγο για 1 δισ ευρώ, ωστόσο στην πορεία το ποσό εκτιμήθηκε ως μικρό και αποφασίσθηκε η διεύρυνση του, σχεδόν με το “καλημέρα”.

Στη βάση της λογικής πως οποιοσδήποτε φέρνει λεφτά προς επένδυση στην Ελλάδα, σε αυτή τη φάση, συνιστά είδηση, θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι και η World Bank έκανε τελικώς το μεγάλο βήμα. Συγκεκριμένα, συμμετέχει στις αυξήσεις κεφαλαίου του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, μέσω του ειδικού βραχίονα της, επιβεβαιώνοντας έτσι σχετικό ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει προ καιρού η Voria.gr, και συγκεκριμένα όταν είχε ξεκινήσει η σχετική συζήτηση.