Skip to main content

Έρχονται νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις με Θεσσαλονίκη-Ικανοποίηση για Σποράδες(vid)

Ικανοποίηση για τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες με ταχύπλοο οχηματαγωγό - Στη Σκιάθο σήμερα ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας

Με μεγάλη πληρότητα αναχώρησε και σήμερα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τις Σποράδες το ταχύπλοο οχηματαγωγό πλοίο Super Runner Jet της SeaJets.

Από νωρίς το πρωί αρκετοί πολίτες, μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας και η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη βρέθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και επιβιβάστηκαν στο πλοίο με προορισμό τη Σκιάθο.

Είναι η δεύτερη μέρα που το Super Runner Jet σάλπαρε για τις Σποράδες για να εκτελέσει το συγκεκριμένο δρομολόγιο (Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, Μαντούδη), όπως θα κάνει έως τις 3 Οκτωβρίου. Η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες ήταν το αποτέλεσμα των ενεργειών από το χειμώνα των δημάρχων Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα.

«Η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη που ως δήμαρχος εγκαινιάζω τη νέα σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σποράδων, Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, κάτι για το οποίο αγωνιστήκαμε με τον δήμαρχο Θοδωρή Τζούμα. Και χαιρόμαστε που η σύνδεση αυτή με νέα σύγχρονα οχηματαγωγά σκάφη είναι πλέον πραγματικότητα, και έτσι πολλοί Θεσσαλονικείς έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται τη Σκιάθο. Παράλληλα, και η πόλη μας να είναι προορισμός city break για τους επισκέπτες της περιοχής των Βαλκανίων που θα έρχονται στη Θεσσαλονίκη και θα έχουν ως τελικό προορισμό τη Σκιάθο και τις Σποράδες», δήλωσε ο κ. Ζέρβας, ο οποίος ευχαρίστησε τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, «χωρίς τη συμβολή του οποίου», όπως ανέφερε, «θα ήταν αδύνατη αυτή η σύνδεση».

«Ευελπιστούμε ότι και μέσα στον χρόνο ίσως να έχουμε και σύνδεση με τα άλλα σημαντικά νησιά του Αιγαίου», τόνισε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, προαναγγέλλοντας και νέες συνεργασίες με τον δήμο Σκιάθου.

Στην κοινή προσπάθεια που έγινε για την ακτοπλοϊκή σύνδεση αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας. «Κάναμε κοινή προσπάθεια για τη νέα σύνδεση με Θεσσαλονίκη και τα καταφέραμε. Για εμάς είναι σημαντική η σύνδεση, ειδικά φέτος που τα πράγματα φαίνονται δύσκολα με το εξωτερικό. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε όλους τους αγαπητούς φίλους της Θεσσαλονίκης με ασφάλεια, με μεγάλο χαμόγελο και με ειδικές τιμές», υπογράμμισε.

Όπλο στη φαρέτρα για την ανάπτυξη του τουρισμού χαρακτήρισε τη νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη. «Μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά που περάσαμε στον Τουρισμό λόγω της πανδημίας, θεωρούμε ότι η καινούργια αυτή γραμμή είναι ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα μας για την ανάπτυξη του Τουρισμού και την οικονομική ανάπτυξη και των δύο προορισμών. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι η πύλη και της Βορείου Ελλάδος και των Βαλκανίων αλλά και της Κεντρικής Ευρώπης προς το Αιγαίο. Επομένως, η έναρξη αυτής της ακτοπλοϊκής γραμμής αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν και δίνει πολλές δυνατότητες για την τουριστική ανάπτυξη και των δύο περιοχών», σημείωσε. Η κ. Καραγιάννη αναφέρθηκε και το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ώστε να γίνει μόνιμη σύνδεση της πόλης της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Αιγαίου, 12 μήνες το χρόνο.

«Εκτός από ακτοπλοϊκά μπορεί να συνδεθεί και αεροπορικά, η Θεσσαλονίκη με τη Σκιάθο και σε συνδυασμό με άλλες πόλεις του εξωτερικού όπως είναι η Ρώμη. Αυτό είναι κάτι που έχουμε στα σχέδιά μας», σημείωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Σκιάθου Διαμαντής Μαθηνός.

Το ταχύπλοο, συνολικής χωρητικότητας 840 ατόμων και 140 οχημάτων, σάλπαρε για πρώτη φορά, χθες, Παρασκευή 18 Ιουνίου και θα πραγματοποιεί δρομολόγια μέχρι τις 3 Οκτωβρίου. Οι ταξιδιώτες θα βρίσκονται από τη Θεσσαλονίκη σε περίπου τρεις ώρες στη Σκιάθο, σε τέσσερις ώρες στη Σκόπελο και σε επιπλέον μισή ώρα στην Αλόννησο.
«Τηρούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να είναι πιο ασφαλές τα ταξίδι μας. Συνδέουμε τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες σε περίπου 3 ώρες. Η υπηρεσιακή ταχύτητα του σκάφους είναι στα 31 κόμβους μπορεί να αναπτύξει και πιο μεγάλη ταχύτητα. Ελπίζω να πάνε καλά τα πράγματα και να δουλέψουμε όλοι», επισήμανε ο καπετάνιος του ταχύπλοου Κωνσταντίνος Νικολάου.

Την πρώτη και τη δεύτερη περίοδο θα πραγματοποιούνται δρομολόγια εβδομαδιαίως από τη Θεσσαλονίκη προς τις Σποράδες, τη Γ΄περίοδο (26/7 – 22/8/21) τέσσερα δρομολόγια και την τέταρτη περίοδο (6/9 – 3/10/21) τρία. Οι τιμές στην οικονομική θέση ανέρχονται από Θεσσαλονίκη για Σκιάθο σε 36,70 ευρώ/άτομο, για Σκόπελο 40,30 ευρώ/άτομο και για Αλόννησο 48 ευρώ/άτομο.

Διαβάστε: Μεγάλο ενδιαφέρον για το Θεσσαλονίκη – Σποράδες – Δρομολόγια και τιμές