Skip to main content

Έρευνα του ΣΔΟΕ στα γραφεία της Siemens

Έρευνα στα γραφεία της Siemens στο Μαρούσι διενεργεί το ΣΔΟΕ ύστερα από εντολή της εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση Μαντέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες του ΣΔΟΕ κάνουν φύλλο και φτε
Έρευνα στα γραφεία της Siemens στο Μαρούσι διενεργεί το ΣΔΟΕ ύστερα από εντολή της εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση Μαντέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες του ΣΔΟΕ κάνουν φύλλο και φτερό τα βιβλία της εταιρίας και συμβάσεις έργων.

Παράλληλα, όλο και περισσότεροι συντάσσονται με την άποψη του κ. Βυλαράκη σχετικά με τις ποινικές ευθύνες που θα προκύψουν από την υπόθεση, ενώ ολοένα και αυξάνονται οι συζητήσεις για άρση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Αντώνης Σαμαράς: Οι αποδείξεις βαραίνουν το ΠΑΣΟΚ

«Η ομολογία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ ότι χρηματιζόταν θα μείνει στην ιστορία ως το πλέον αρνητικό ορόσημο στις σχέσεις του πολιτικού κόσμου με τη διαφάνεια και την αξιοπρέπεια. Και μπορεί το ΠΑΣΟΚ να εγκαλεί συνεχώς τη Νέα Δημοκρατία για σκάνδαλα, οι αποδείξεις, όμως, βαραίνουν μόνο το ίδιο», υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στην υπόθεση Μαντέλη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για απίστευτες αποκαλύψεις διαφθοράς ενός ακόμα κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ και για κυνική ομολογία που καταδεικνύει τις εφιαλτικές διαστάσεις της διαφθοράς «που κατατρώγει τα σωθικά της Δημοκρατίας, απογοητεύει τους πολίτες και υπονομεύει την κοινωνική συνοχή».

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή τα πορίσματα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που με προτροπή του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών μελετά το φαινόμενο της Διαφθοράς και τη λήψη δραστικών μέτρων για την καταπολέμησή της.

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Siemens, Δημήτρης Παπαδημούλης, ζήτησε να κληθεί στην Επιτροπή ο πρώην σύμβουλος του Τάσου Μαντέλη, Αριστείδης Μαντάς, που είχε θητεύσει σε υψηλές θέσεις στα ΕΛΤΑ και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η δικαιοσύνη θα πρέπει να κινηθεί σε βάρος του κ. Μαντέλη.

«Ο κ. Μαντέλης θα "κελαηδήσει" περισσότερο αν φοβηθεί ότι μπορεί να πάει φυλακή για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, του νόμου περί μαύρου χρήματος, του νόμου περί πόθεν έσχες και για φοροδιαφυγή. Περιμένουμε, έστω και τώρα, τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης», τόνισε χαρακτηριστικά.