Skip to main content

Ερευνάται καταγγελία για χρηματισμό καθηγητή του ΤΕΙ Λάρισας

Την άμεση αντίδραση της διοίκησης του ΤΕΙ Λάρισας προκάλεσε καταγγελία που αναρτήθηκε σε γνωστό blog, η οποία εμπλέκει καθηγητή του ιδρύματος σε υπόθεση χρηματισμού.
Την άμεση αντίδραση της διοίκησης του ΤΕΙ Λάρισας προκάλεσε καταγγελία που αναρτήθηκε σε γνωστό blog, η οποία εμπλέκει καθηγητή του ιδρύματος σε υπόθεση χρηματισμού. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο καθηγητής του ΤΕΙ Λάρισας διαπραγματεύεται έναντι αδρής αμοιβής την παροχή πτυχίου σε σπουδαστές του ιδρύματος.

Η διοίκηση του ΤΕΙ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι έχει γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν αποδέκτης παρόμοιων ανώνυμων φημών - καταγγελιών και δρώντας προληπτικά, με σκοπό τη διασφάλιση της ακεραιότητας και αξιοπιστίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του ιδρύματος, έχει ήδη κινήσει τη διαδικασία διερεύνησης των καταγγελιών, παρά την έλλειψη επώνυμης καταγγελίας. Σε συνεργασία δε με το εκπαιδευτικό προσωπικό του τμήματος θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να διασφαλιστεί η αντικειμενική αξιολόγηση των σπουδαστών με αποκλειστικά ακαδημαϊκά κριτήρια.

« Το ΤΕΙ Λάρισας και η διοίκησή του έχει αποδείξει διαχρονικά ότι δεν αποδέχεται συμπεριφορές που θίγουν το κύρος, την αξιοπιστία και το ρόλο του στην ανώτατη εκπαίδευση και την κοινωνία. Ως εκ τούτου δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οποιαδήποτε επώνυμη καταγγελία θα διερευνηθεί άμεσα με πλήρη διαφάνεια και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους σπουδαστές μας, τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και το κοινωνικό μας σύνολο», καταλήγει ανακοίνωση της διοίκησης του ΤΕΙ Λάρισας.