Skip to main content

Ερευνες για τη βόμβα στο σπίτι του Ανδρουλάκη

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ως στιγμής την ευθύνη για τη βομβιστική ενέργεια στο σπίτι του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μίμη Ανδρουλάκη, στον Καρέα.
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ως στιγμής την ευθύνη για τη βομβιστική ενέργεια στο σπίτι του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μίμη Ανδρουλάκη, στον Καρέα.

Ωστόσο, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν από τη συνδεσμολογία ότι πιθανότατα πρόκειται για τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς- Φράξια Μηδενιστών», η οποία τον τελευταίο καιρό έχει πραγματοποιήσει ανάλογες επιθέσεις σε σπίτια και άλλων βουλευτών της κυβέρνησης και της ΝΔ, με τελευταία εκείνη στο σπίτι της Μαριέτας Γιαννάκου, στα Πατήσια.

Ο μηχανισμός, που τοποθετήθηκε στην πολυκατοιία, όπου διαμένει ο κ. Ανδρουλάκης, αποτελείτο από μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης με δύο ηλεκτρονικά ρολόγια, υλικά τα οποία ήταν τοποθετημένα σε χύτρα, μέσα σε πάνινο σακ βουαγιάζ.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, οι δράστες είχαν τοποθετήσει τη βόμβα στην είσοδο του διαμερίσματος του βουλευτή, αλλά τη βρήκε η καθαρίστρια και χωρίς να ξέρει περί τίνος επρόκειτο κατέβασε την τσάντα και την άφησε στην πυλωτή της πολυκατοικίας, ανάμεσα στις δύο εισόδους, όπου και εξερράγη λίγο αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα στον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κλήσεων για έκτακτες ανάγκες του ΟΤΕ, με αριθμό 112.

Η προειδοποίηση έγινε στις 13.47 και ο άγνωστος είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε είκοσι λεπτά. Η έκρηξη, ωστόσο, έγινε στις 14.01 δηλαδή, έξι λεπτά νωρίτερα από το χρόνο, που προσδιόρισε ο άγνωστος.

Η αστυνομία, όμως, είχε προλάβει να αποκλείσει την περιοχή και να πάρει μέτρα, ώστε να μην υπάρξει τραυματισμός.

Έρευνες για την υπόθεση διενεργούνται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.