Skip to main content

Χαλκιδική: Πολεοδόμος έπαιρνε φακελάκια για να υπογράφει για πισίνες

Στέλεχος της υποδιεύθυνσης τεχνικών έργων φέρεται να διαθέτει περιουσιακά στοιχεία ύψους 700.000 ευρώ που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα του.

Ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Αχιλλέας Ζήσης παρήγγειλε περαιτέρω έρευνα σε βάρος πολεοδόμου της Χαλκιδικής, ο οποίος φέρεται ότι έπαιρνε «φακελάκια» για να υπογράφει μελέτες και να εκδίδει πολεοδομικές άδειες.

Από την έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσια Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) προέκυψε ότι ο εμπλεκόμενος ο οποίος είναι στέλεχος της Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Χαλκιδικής πλούτισε παράνομα.

Συγκεκριμένα, ο εμπλεκόμενος φέρεται να διαθέτει περιουσιακά στοιχεία ύψους 700.000 ευρώ που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα του. Σύμφωνα με την καταγγελία που προκάλεσε την έρευνα ο ίδιος απαιτούσε χρήματα από ιδιώτες για να υπογράφει πολεοδομικές μελέτες που αφορούσαν στην κατασκευή πισινών, επιπλέον ορόφων κ.α, την χρονική περίοδο 2002- 2010.

Ο εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια περαιτέρω προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας από τον εισαγγελέα Πολυγύρου να διακριβώσει αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες» και της «παθητικής δωροδοκίας».