Skip to main content

Έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας στην Κύπρο που συνδέεται με Θεσσαλονίκη

Έρευνα ξεκίνησε για κύκλωμα μαστροπείας στην Κύπρο, που σχετίζεται με τον βιασμό της 24χρονης, σύμφωνα με την Κύπρια υπουργό Δικαιοσύνης.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση βιασμού της 24χρονης σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης την Πρωτοχρονιά.

Συγκεκριμένα, έρευνα ξεκίνησε για κύκλωμα μαστροπείας στην Κύπρο, που σχετίζεται με τον βιασμό της 24χρονης, όπως επιβεβαίωσε η Κύπρια υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή της Κύπρου, η υπουργός δήλωσε πως ο Αρχηγός της Αστυνομίας σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα εργάζεται ήδη για τη διερεύνηση των καταγγελιών που αφορούν κύκλωμα μαστροπείας με δίχτυα στην Ελλάδα και στην Κύπρο και το οποίο σχετίζεται με τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Ερωτηθείσα, έπειτα από τη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής στην οποία παρέστη, η υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου είπε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι η επιστολή που είχε σταλεί από τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρίστο Χριστοφίδη προς τον Γενικό Εισαγγελέα κοινοποιήθηκε και στην ίδια και ότι έχει ήδη μιλήσει σχετικά με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα ενεργεί με τον σωστό τρόπο για διερεύνηση αυτής της καταγγελίας. Τόνισε επίσης ότι κανένα σοβαρό έγκλημα δεν πρέπει να αποσιωπάται. Απαντώντας σε ερώτηση υπογράμμισε ότι η Δικαιοσύνη στην Κύπρο θα δουλέψει και δουλεύει, ενώ πρόσθεσε ακόμα ότι δεν έχουν σχέση τα ονόματα αλλά κατά πόσο στοιχειοθετείται συγκεκριμένο αδίκημα.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι επικοινώνησε με τον Ηλία Γκιώνη, που αποκάλυψε τις καταγγελίες για την υπόθεση, και ο οποίος του ανέφερε ότι θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε κατάθεση στην κυπριακή Αστυνομία.

Πηγή: kathimerini.com.cy