Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΕΡΕΥΝΑ: «ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ ΛΟΓΩ COVID-19 ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δεν θα απαξιωθεί ο θεσμός λέει η πλειονότητα των πολιτών - Διάκριση κατά της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής με το μειωμένο ωράριο βλέπει το 53%

Υπέρ της ακύρωσης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με δεδομένη την πανδημία και την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοιού, τάσσεται το 70% των ερωτώμενων σε έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Interview, η οποία πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά σε δείγμα 805 ατόμων στο χρονικό διάστημα 11-12 Αυγούστου 2020.

Την ίδια στιγμή, το 77% εκτιμά ότι η ακύρωση της φετινής ΔΕΘ δεν θα οδηγήσει σε απαξίωση του θεσμού, ενώ το υπόλοιπο 33% πιστεύει ότι θα απαξιωθεί. Στο ερώτημα εάν η αντιπρόταση-αντίμετρο για την δημιουργία ενός οικονομικού φόρουμ (τύπου μικρό Davos) μπορεί να ισορροπήσει τις απώλειες της ακύρωσης, οι θέσεις των ερωτώμενων είναι μοιρασμένες. Έτσι, το 41% απαντά ναι/μάλλον
ναι και το 42% όχι/μάλλον όχι.

Τη στήριξη ή την αποζημίωση από την Πολιτεία των επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης που πλήττονται από την ακύρωση της ΔΕΘ (εστιάτορες, ξενοδόχους, καταστηματάρχες κλπ.) ζητά το 66% των ερωτώμενων, ενώ το 27% ζητά να μην στηριχθούν και το 7% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Τέλος ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις στο ερώτημα: “Στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική η εστίαση και η διασκέδαση κλείνουν στις 12. Στην Αθήνα δεν εφαρμόζεται αυτό το μέτρο. Κατά την άποψη σας αποτελεί μια διάκριση εις βάρος της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής;”. Το 53% απαντά ότι είναι εις βάρος της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, το 42% πως δεν είναι εις βάρος και το 5% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Να σημειωθεί ότι όπως μετέφεραν οι ερευνητές στη Voria.gr, δεν προκύπτουν σοβαρές αποκλίσεις στις απαντήσεις του δείγματος που αφορά τη Θεσσαλονίκη τόσο σε ό,τι αφορά το μειωμένο ωράριο όσο κυρίως στο θέμα της ματαίωσης της ΔΕΘ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ