Skip to main content

Έρευνα ΠΑΜΑΚ: Δύσκολα τα βγάζει πέρα το 46,5% των Ελλήνων

Το ποσοστό παρουσιάζει αύξηση 2,5 μονάδων σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και αύξηση 1,5 μονάδας σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Το 46,5% των Ελλήνων τα βγάζει πέρα με πολύ μεγάλες δυσκολίες, σύμφωνα με την εκτίμηση της οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων για τον Οκτώβριο του 2017, η οποία δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική σελίδα της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Συγκεκριμένα, ποσοστό των Ελλήνων το οποίο δήλωσε ότι τα βγάζει πέρα με πολύ μεγάλες δυσκολίες, παρουσιάζει αύξηση 2,5 μονάδων σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα (Σεπτέμβριος 2017) και αύξηση 1,5 μονάδας σε σχέση με ένα χρόνο πριν (Οκτώβριος 2016).

Το 39,5% απαντά πως τα βγάζει πέρα χωρίς να μένουν και πολλά στην άκρη, αριθμός που παραμένει σταθερός σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά σημειώνει άνοδο 2 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Κάτω από ένας στους δέκα αναφέρει πως δεν τα βγάζει πέρα, ποσοστό που παραμένει σταθερό σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2017. Παράλληλα, αποτελεί τη χαμηλότερη μέτρηση διαχρονικά ενώ σημειώνει πτώση 2,5 μονάδων σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2016.

Τέλος, το 5,5% του συνολικού πληθυσμού, δηλώνει πως είναι άνετα οικονομικά, ενώ παρατηρείται πτώση ύψους 2,5 μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καθώς και μισής ποσοστιαίας μονάδας σε σύγκριση με δώδεκα μήνες πριν (Οκτώβριος 2016).