Skip to main content

Έρευνα, πειράματα και παιχνίδια στη «Βραδιά του Ερευνητή» στα Cosmos

Η φετινή «Βραδιά του Ερευνητή» θα έχει είσοδο ελεύθερη, έχει σύνθημα «Γίνε και εσύ ερευνητής» και θα διαρκέσει από τις 17:00 έως τις 23:00.

Η «Βραδιά του Ερευνητή» διοργανώνεται για μία ακόμη χρονιά στο Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos, την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ συντονιστής θα είναι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA).

Η φετινή βραδιά με σύνθημα: «Γίνε και εσύ ερευνητής» θα ξεκινήσει στις 17:00 και θα ολοκληρωθεί στις 23:00.

Περισσότερες από 300 ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχουν την τελευταία Παρασκευή κάθε Σεπτεμβρίου στην ευρωπαϊκή αυτή δράση, η οποία φέτος συμπληρώνει 11 χρόνια και έχει ως σκοπό να κάνει περισσότερο προσιτό το επάγγελμα του ερευνητή στην κοινωνία μέσω της ενημέρωσης των πολιτών γύρω από τα οφέλη της έρευνας και της καινοτομίας στον άνθρωπο και την οικονομική ανάπτυξη.

Συνολικά, η φετινή Βραδιά του Ερευνητή στις 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκτός από τη Θεσσαλονίκη σε ακόμη εννέα πόλεις σε όλη την Ελλάδα: Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη, Ρόδο, Ρέθυμνο, Κόρινθο και Πύλο.

Πιο συγκεκριμένα, φέτος τέσσερα ερευνητικά κέντρα και Πανεπιστήμια -το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με συντονιστή το ΕΚΕΤΑ θα υποδεχτούν την ίδια βραδιά στους χώρους τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, οι επισκέπτες θα ζήσουν μια βραδιά γεμάτη έρευνα, διαδραστικά περάματα, ομιλίες και συζητήσεις πάνω σε επίκαιρα θέματα και ερευνητικά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες, δραστηριότητες που θα ανοίξουν ζωντανό διάλογο μεταξύ της τεχνολογικής έρευνας και της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο της Βραδιάς θα πραγματοποιηθεί επίσης σειρά δράσεων, οι οποίες θα προηγούνται ημερολογιακά της εκδήλωσης και σκοπεύουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των πολιτών για τη Βραδιά και τους στόχους της.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με το «The Street Value of Science», ένα πρωτότυπο μουσικό-επιστημονικό δρώμενο, όπου αναλύονται με απλό τρόπο επίκαιρα ερευνητικά θέματα σε ένα χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον, πλαισιωμένα με ζωντανή μουσική από το Θανάση Κωνσταντόπουλο του ΕΚΕΤΑ και ένα από τα δυναμικότερα Blues-Rock group της Ευρώπης, τους «Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.researchersnight.gr/thessaloniki.el.aspx