Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020
x

ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ - ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΙΛΑ Η ΜΟΣΧΑ

Οι βρετανικές αρχές δεν κοινοποίησαν τα ευρήματα της έρευνας τους και οι Βρετανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να προσδιορίσουν τους λόγους για την έρευνα

Η ρωσική πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε ότι οι βρετανικές αρχές πραγματοποίησαν την Παρασκευή έρευνα εντός ενός αεροσκάφους της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.

«Συνοριοφύλακες και τελωνειακοί υπάλληλοι διεξήγαγαν έρευνα στο αεροσκάφος που εκτελούσε τις πτήσεις 2582 και 2583, Μόσχα – Λονδίνο – Μόσχα. Αυτό του είδους το γεγονός είναι αναπάντεχο», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της πρεσβείας.

Όπως σημειώνεται, έπειτα από παρέμβαση Ρώσου διπλωμάτη, επετράπη στον πιλότο να παραμείνει στο αεροσκάφος. Οι βρετανικές αρχές δεν κοινοποίησαν τα ευρήματα της έρευνας τους και οι Βρετανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να προσδιορίσουν τους λόγους διεξαγωγής της έρευνας.

«Η πρεσβεία απέστειλε μια διπλωματική διακοίνωση απαιτώντας από τη βρετανική πλευρά να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό», τονίζεται.

Εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας κατηγόρησε τις βρετανικές αρχές για κλιμάκωση της διένεξης των δύο χωρών.

«Σήμερα γίναμε μάρτυρες μίας ακόμης κατάφωρης πρόκλησης των βρετανικών αρχών, όταν συνοριοφύλακες και τελωνειακοί έκαναν έρευνα σε πτήση της Aeroflot... Τέτοιες ενέργειες συμβαίνουν σπανίως και κυρίως σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», τόνισε ο εκπρόσωπος.

«Σίγουρα θα το εξετάσουμε. Στο αυτό το στάδιο η μόνη εξήγηση είναι το περιστατικό στο Χίθροου με κάποιο τρόπο συνδέεται με την εχθρικότητα της βρετανικής αστυνομίας ενάντια στη Ρωσία».

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, στο διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο στην Μόσχα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ