Skip to main content

Έρευνα: Αυτά είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα στη Β' Θεσσαλονίκης

Τα αποτελέσματα έρευνας για τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν τη Β' Εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Γραφήματα με στοιχεία ανά περιοχή.

Τα ζητήματα της καθαριότητας και του οδικού δικτύου αναδεικνύονται ως τα μεγαλύτερα προβλήματα των κατοίκων της Β' Εκλογικής Περιφέρειας της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρεία tothepoint, για λογαριασμό του πολιτικού γραφείου του βουλευτή της εν λόγω περιφέρειας Θεόδωρου Καράογλου.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στην περιοχή σας, το 23% απάντησε την καθαριότητα, το 22% το οδικό δίκτυο, το 17% την ύδρευση-αποχέτευση, το 11% την ανεργία και τέλος ένα 7% τη φτώχεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα 11% υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η έρευνα προχώρησε ωστόσο και στην κατάδειξη των μεγαλύτερων προβλημάτων ανά δήμο της εκλογικής περιφέρειας, όπου φαίνεται ότι τα πιο σοβαρά ζητήματα κάθε δήμου διαφοροποιούνται.

Αναλυτικά, στους δήμους Βόλβης και Λαγκαδά, η καθαριότητα και η ανεργία χαραρκτηρίζονται ως τα σημαντικότερα προβλήματα σύμφωνα με το 21,6% και το 21% των ερωτηθέντων αντίστοιχα.

Ακολουθεί η ύδρευση-αποχέτευση με 18,6%, το οδικό δίκτυο με 12,6%, η φτώχεια με 10,2% και τέλος οι συγκοινωνίες με 9%. Τη θέση ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα σημαντικό πρόβλημα εκφράζει το 14,4%.

Αντίστοιχα, στους δήμους Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας και Δέλτα, το 25,4% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι το οδικό δίκτυο αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι στην περιοχή τους. Ακολουθεί το ζήτημα της αποχέτευσης με 22,8%, το ζήτημα της καθαριότητας με 18,9%, η ανεργία με 11,2% και τέλος οι συγκοινωνίες και η φτώχεια με 8,5% και 6,9%. Στους παραπάνω δήμους, μόνο το 6,9% απαντάει ότι δεν υπάρχει κανένα σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή.

Τέλος, στους δήμους Θέρμης, Θερμαϊκού και Πυλαίας-Χορτιάτη, το 31,5% ανέφερε ότι το σοβαρότερο πρόβλημα που τους ταλανίζει είναι η καθαριότητα. Αντίστοιχα, το 26,8% απάντησε το οδικό δίκτυο, το 11,3% το θέμα της αποχέτευσης, το 8,8% το θέμα των συγκοινωνιών, και τέλος το 6,7% και το 5,8% τη φτώχεια και την ανεργία αντίστοιχα. Επίσης ένα μικρό ποσοστό (6,7%) αναφέρει ότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο σημαντικό πρόβλημα στην περιοχή.

Για τις ανάγκες της έρευνας ερωτήθηκαν 872 κάτοικοι και ψηφοφόροι της Β' Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, το 55% των οποίων ήταν γυναίκες και το 45% άντρες.