Skip to main content

Έρευνα:Ασθενείς με Covid-19 παύουν είναι μεταδοτικοί μετά από 11 μέρες

'Ενα θετικό τεστ «δεν ισοδυναμεί με μολυσματικότητα ή βιώσιμο ιό», σύμφωνα με την κοινή ερευνητική εργασία στη Σιγκαπούρη.

Οι ασθενείς με Covid-19 δεν είναι πλέον μολυσματικοί 11 ημέρες μετά την εκδήλωση της ασθένειας, παρόλο που μερικοί μπορεί να εξακολουθούν να είναι θετικοί, σύμφωνα με νέα μελέτη εμπειρογνωμόνων για τις μολυσματικές ασθένειες στη Σιγκαπούρη.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ένα θετικό τεστ «δεν ισοδυναμεί με μολυσματικότητα ή βιώσιμο ιό», σύμφωνα με την κοινή ερευνητική εργασία του Εθνικού Κέντρου Λοιμωδών Νόσων της Σιγκαπούρης και της Ακαδημίας Ιατρικής. Ο ιός «δεν μπορεί να απομονωθεί ή να καλλιεργηθεί μετά την 11η ημέρα της ασθένειας».

Η στρατηγική της Σιγκαπούρης για τη διαχείριση των ασθενών Covid-19 καθοδηγείται από τα πιο πρόσφατα  κλινικά επιστημονικά στοιχεία και το Υπουργείο Υγείας θα αξιολογήσει εάν τα τελευταία στοιχεία μπορούν να ενσωματωθούν στο σχέδιο κλινικής διαχείρισης ασθενών, σύμφωνα με έκθεση των Straits Times.

Μέχρι στιγμής, 13.882, ή περίπου το 45% των 31.068 συνολικά ασθενών με Covid-19 στη Σιγκαπούρη έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Η Σιγκαπούρη ανέφερε 642 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού το Σάββατο.

Η κυβέρνηση προχωράει με έντονο ρυθμό σε τεστ στο προσωπικό της προσχολικής αγωγής καθώς προετοιμάζεται να ανοίξει τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική βαθμίδα από τις 2 Ιουνίου. Την Παρασκευή, δύο εργαζόμενοι προσχολικής ηλικίας ήταν θετικοί στον ιό, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό επιβεβαιωμένων περιπτώσεων στο προσωπικό προσχολικής εκπαίδευσης σε επτά, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.