Skip to main content

Ερευνητικό σκάφος της ExxonMobil πλέει προς την κυπριακή ΑΟΖ

Το δεύτερο σκάφος που έχει εκμισθώσει η ExxonMobil είναι το ωκεανογραφικό/ερευνητικό «R/V Med Surveyor», που ακόμα βρίσκεται στη Χάιφα.

Προς την Κύπρο πλέει το ένα εκ των δύο ερευνητικών σκαφών που εκμίσθωσε η εταιρεία ExxonMobil για να διεξάγουν εξειδικευμένες έρευνες στο τεμάχιο «10» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», πρόκειται για το ειδικό ερευνητικό «Ocean Investigator» με σημαία Παναμά που αναχώρησε την Κυριακή το πρωί από το λιμάνι του Λαυρίου στην Ελλάδας όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες, με προορισμό όπως έχει δηλωθεί το λιμάνι Λεμεσού.

Στη διεθνή ναυτική ορολογία το «Ocean Investigator» χαρακτηρίζεται ως «offshore supply ship», δηλαδή πλοίο εφοδιασμού ανοικτής θάλασσας. Έχει μήκος 80 μέτρα και εκτόπισμα περίπου 3.300 τόνων.

Το δεύτερο σκάφος που έχει εκμισθώσει η ExxonMobil είναι το ωκεανογραφικό/ερευνητικό «R/V Med Surveyor», που ακόμα βρίσκεται στο ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα.

Να σημειωθεί ότi και τα δύο σκάφη ανήκουν στην εταιρεία Maritech Projects Services η οποία εδώ και 40 χρόνια ειδικεύεται σε έρευνες και έργα σε θαλάσσιες περιοχές.