Skip to main content

Πέντε έργα που επείγουν στις Σέρρες - Συνάντηση Μωυσιάδη-Βερναρδάκη

Τέσσερα οδικά έργα και ένα έργο υποδομής έθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών στον υπουργό Επικρατείας, Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Πέντε εξαιρετικής σημασίας έργα για τον νομό Σερρών έθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Μωυσιάδης, στον υπουργό Επικρατείας, Χριστόφορο Βερναρδάκη, κατά τη συνάντησή τους στις Σέρρες, στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Βερναρδάκη στο νομό.

Ο κ. Μωυσιάδης ζήτησε τη χρηματοδότηση των έργων, για τα οποία υπάρχουν μεν ώριμες μελέτες, πλην όμως δεν μπορούν να υλοποιηθούν, διότι και ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας δεν επαρκεί και ορισμένα δεν είναι της αρμοδιότητάς της.

Ο προϋπολογισμός των έργων δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητος, καθώς αγγίζει τα 85 εκ. ευρώ, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της ανάδειξης της Αμφίπολης, αλλά και της στελέχωσης του σωφρονιστικού ιδρύματος της Νιγρίτας και της ανέγερσης νέου δικαστικού μεγάρου στις Σέρρες.

Ως σημαντικότερα έργα, που χρήζουν χρηματοδότησης από την Πολιτεία, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών έθεσε:

1.Επαρχιακή Οδός Σερρών – Νιγρίτας . Τμήμα παράκαμψης οικισμού Ανθής, προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ.

2.Επαρχιακή Οδός Νιγρίτας – Δημητριτσίου- Στρυμονικού (ανισόπεδος κόμβος Στρυμονικού της καθέτου Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας), προϋπολογισμού 25.000.000 ευρώ.

3.Επαρχιακή Οδός Νέος Σκοπός – Πεθελινός – Δραβίσκος (γέφυρα Αγγίτη), προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ.

4.Νέα χάραξη του δρόμου Λευκοθέα-Αλιστράτη- Όρια Νομού Δράμας, μήκους 13 χλμ και  προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ.

5.Επέκταση της κύριας διώρυγας 5Κ και αρδευτικό δίκτυο Μαυροθάλασσας- Τραγίλου, προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ.