Skip to main content

Έργα αντιστήριξης σε Νέα Μηχανιώνα, Αγία Τριάδα και Επανομή

Οι εργασίες στη Ν. Μηχανιώνα και στην Επανομή υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017, σύμφωνα με την Περιφέρεια.

Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα που προκάλεσε η θεομηνία στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2016, στον δήμο Θερμαϊκού.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, από τα πιο σημαντικά έργα και πρωταρχικό μέλημα του Δήμου, λόγω της επικινδυνότητας που εμπερικλείει για την ασφάλεια των πολιτών, μετά τις κατολισθήσεις και τις καθιζήσεις που είχαν προκληθεί, αποτελούν και οι εργασίες αποκατάστασης των πρανών στη Ν. Μηχανιώνα στο Κέντρο Υγείας, με την τοποθέτηση αντιστηρικτικών τοιχίων συρματοκιβωτίων, που προχωράνε με γοργούς ρυθμούς.

Με την ίδια συντονισμένη προσπάθεια, εξελίσσονται και οι εργασίες αποκατάστασης των πρανών στις θέσεις «Αγνάντι» στην Επανομή, αλλά και ΠΙΚΠΑ στην Αγ. Τριάδα, δύο ακόμα έντονα πληγείσες περιοχές που έχρηζαν άμεση ανάγκη αντιστήριξης. Σύμφωνα δε, με το Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μπάμπη Στεργιάδη, οι εργασίες στη Ν. Μηχανιώνα και στην Επανομή υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017.

Σίγουρος για την ταχύτατη ολοκλήρωση των έργων παρουσιάζεται και ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, διαβεβαιώνοντας πως γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, για να μην υπάρχουν καθόλου καθυστερήσεις, ώστε μετά τη λήξη των εργασιών αυτών, σειρά να πάρουν χωρίς χρονοτριβές, άλλες προγραμματισμένες εργασίες που υπολείπονται, όπως η αποκατάσταση της αγροτικής και αστικής οδοποιίας, του παραλιακού μετώπου στη θέση Πάλιουρα Επανομής, του παραλιακού μετώπου Νέας Μηχανιώνας και τέλος, της οδού Θες/νίκης- Ν. Μηχανιώνας στις θέσεις Κερασιά (νεκροταφεία) και Ν. Μηχανιώνα (αντλιοστάσιο της Ε.Υ.Α.Θ.).