Skip to main content

Έργα από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας

Νέα δυναμική θα προσδώσουν στο λιμάνι της Καβάλας τα έργα που ολοκληρώνονται, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας.
Νέα δυναμική θα προσδώσουν στο λιμάνι της Καβάλας τα έργα που ολοκληρώνονται μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ ήδη σχεδιάζεται το έργο επέκτασης του λιμενοβραχίονα, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σύντομα εγκαινιάζεται η καινούργια αίθουσα τουεπιβατικού σταθμού, ενώ μέχρι τις αρχές του 2010 θα έχει ολοκληρωθείκαι η επέκταση του βορειοδυτικού κρηπιδώματος στο λιμάνι “Φίλιππος ΄Β”,  γνωστοποιεί ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Παράλληλα δρομολογείται και η μεταφορά του τελωνείου στο νέο λιμάνι.  Ο κ. Παναγιωτόπουλος τονίζει ότι με την ολοκλήρωση των νέων έργων στοεμπορικό τμήμα του λιμανιού και την προμήθεια του μηχανολογικούεξοπλισμού, θα υπάρχει δυνατότητα για ταυτόχρονη εξυπηρέτηση δύο πλοίωνδιάφορων κατηγοριών και διαχείριση φορτίων όλων των ειδών. Ακόμη, εφικτή θα είναι και η ανάπτυξη επιχειρηματικώνδραστηριοτήτων που αφορούν την αποθήκευση, την αποσυσκευασία  και τηδιανομή των εμπορευμάτων.

Επίσης, στη φάση της ολοκλήρωσης βρίσκονται τα έργα στο κεντρικό λιμάνι για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων ύδρευσης,αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης, ώστε μέχρι τις αρχές του 2010 ναυπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για παροχή νερού και ρεύματος στη μαρίνα, όπου θα ελλιμενίζονται τασκάφη αναψυχής.  Με την ολοκλήρωση, δε, της επέκτασηςτου μόλου σχεδιάζεται και η  τοποθέτηση πλωτών προβλητών, ώστε ναδένουν τα σκάφη εντός του λιμανιού.