Skip to main content

Έργα εκπαίδευσης 144 εκατ. ευρώ στην Κ. Μακεδονία από το ΕΣΠΑ

Το πρόγραμμα έργων και δράσεων εκπαίδευσης, προϋπολογισμού 144 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτούνται και θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας μεταξύ της Άννας Διαμα
Το πρόγραμμα έργων και δράσεων εκπαίδευσης, προϋπολογισμού 144 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτούνται και θα χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ), βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας μεταξύ της υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου και της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας, Μαρίας Λιονή.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ από τα 144 εκ. ευρώ για δράσεις εκπαίδευσης στην κατεύθυνση της σχολικής στέγης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (με προτεραιότητα στα νηπιαγωγεία) διατίθενται 86 εκ. ευρώ, ενώ για τον εξοπλισμό της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διατίθενται 14,4 εκ. ευρώ και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση 36 εκ. ευρώ.

Όπως επεσήμανε η κ. Διαμαντοπούλου, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή σχολικών κτιρίων και ειδικά νηπιαγωγείων, ενώ τόνισε πως πρώτης προτεραιότητας θα είναι το πρόγραμμα σχολικής στέγης της Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζει συγκριτικά με τις άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας τα μεγαλύτερα και χρόνια στεγαστικά προβλήματα.

Από την πλευρά της η κ. Λιονή υπογράμμισε ότι  στο ΠΕΠ έχουν ήδη ενταχθεί έργα εκπαίδευσης ύψους 18 εκ. ευρώ, ενώ ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα η ενημέρωση όλων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των ΟΤΑ της Κεντρικής Μακεδονίας για το ΕΣΠΑ και την επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης έργων.

«Ήδη πραγματοποιήσαμε ειδική συνάντηση για τη σχολική στέγη με το Νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της νομαρχίας, ώστε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες ένταξης νέων σχολείων στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007 – 2013», σημείωσε η κ. Λιονή.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν και ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας, καθώς και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρτσιώτης και η Διευθύντρια της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ, Αγγελική Ωραιοπούλου.