Skip to main content

Έργα και αναπλάσεις στη Βέροια ετοιμάζει η δημοτική αρχή

Έργα και αναπλάσεις, που θα αλλάξουν ριζικά τα επόμενα χρόνια την εικόνα της Βέροιας, σχεδιάζει η δημοτική αρχή της πόλης.
Έργα και αναπλάσεις, που θα αλλάξουν ριζικά τα επόμενα χρόνια την εικόνα της Βέροιας, σχεδιάζει η δημοτική αρχή της πόλης. Στόχος είναι να αναπτυχθεί το κέντρο, να αναδειχτούν τα ιστορικά μνημεία και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών.

Ήδη σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρουσιάστηκε από ερευνητική ομάδα του τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μελέτη για την ανάπλαση συνολικά 130 στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης, ενώ στο «τραπέζι» έπεσε και πρόταση για κατασκευή σημαντικών έργων με δάνειο που θα εκταμιευτεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

«Στόχος μας είναι να γίνει καλύτερη η ποιότητα ζωής των κατοίκων και η πόλη πιο θελκτική. Να είναι ευχάριστη η διαμονή και να αντιμετωπιστούν ζητήματα όπως το κυκλοφοριακό. Να γίνει η Βέροια μια ευρωπαϊκή πόλη πολλών δυνατοτήτων και απαιτήσεων», δήλωσε η δήμαρχος, Χαρούλα Γεωργιάδη - Ουσουλτζόγλου.

Μεταξύ των έργων που σχεδιάζονται είναι: η ενίσχυση του κολυμβητηρίου, κατασκευές υπόγειων χώρων στάθμευσης, δημιουργία ιστορικού και αρχαιολογικού πάρκου, κατασκευή κλειστού αθλητικού κέντρου, αποκατάσταση διατηρητέων, ανάδειξη υπόγειων στοών, ενώ στα σχέδια ανάπλασης περιλαμβάνονται η πλατεία της Εληάς και το πάρκο του αρχαίου τείχους.