Skip to main content

Έργα συντήρησης στα κοιμητήρια Μαλακοπής από τον δήμο θεσσαλονίκης

Έργα θα πραγματοποιηθούν επίσης και στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου και της Ευαγγελίστριας - Η συνολική δαπάνη των έργων ανέρχεται στα 950.000€.

Έργα συντήρησης και επισκευές θα πραγματοποιηθούν στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, Μαλακοπής και Ευαγγελίστριας στο πλαίσιο της σύμβασης έργου που υπογράφηκε στις 24 Μαρτίου ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάση Παππά και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

Το έργο αφορά στη συντήρηση και επισκευή κτιριακών υποδομών και δομικών κατασκευών των Κοιμητηρίων, προβλέπει μικρής έκτασης παρεμβάσεις και διαμορφώσεις και στοχεύει στη βελτίωση της λειτουργικότητας ορισμένων κτιριακών χώρων, όπου στεγάζονται κυρίως τμήματα εξυπηρέτησης του κοινού.

Ενδεικτικά οι παρεμβάσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν είναι:

Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου
Επισκευή και αναβάθμιση του κτιρίου των γραφείων
Επισκευή και συντήρηση του κτιρίου των εργατών ταφής
Επισκευή και συντήρηση του κτιρίου του εργατοτεχνικού προσωπικού και των αποθηκών
Επισκευή και αναβάθμιση του χώρου πλυντηρίου των οστών
Επισκευή και αναβάθμιση όλων των υπόλοιπων κτιρίων των Κοιμητηρίων
Βελτίωση – εκσυγχρονισμός ηλεκτροφωτισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων
Επισκευή και συντήρηση  της δεξαμενής ύδρευσης

Κοιμητήρια Μαλακοπής
Επισκευή και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, των  δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων

Κοιμητήρια Ευαγγελίστριας
Επισκευή και συντήρηση του φυλακίου και τοπικές παρεμβάσεις στις υπόλοιπες κτιριακές εγκαταστάσεις
Στεγανοποιήσεις οροφών με ασφαλτικές μεμβράνες ή άλλα μονωτικά υλικά
Βελτιώσεις αποχετεύσεων των κτιρίων και αποφράξεις όπου απαιτείται
Αντικατάσταση παλαιών φωτιστικών με νέα βέλτιστης ενεργειακής απόδοσης και βελτίωση των εσωτερικών δικτύων των κτιρίων ηλεκτροδότησης και ύδρευσης

«Το πρόγραμμα αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων όλων των Κοιμητηρίων, σε συνδυασμό με το έργο αναβάθμισης χώρων πρασίνου-Η/Μ εγκαταστάσεων – ύδρευση, άρδευση, αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμός και διευθέτηση ομβρίων - των υπαίθριων χώρων στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, ως έργα αναγκαία και σημαντικά, συμβάλλουν αθροιστικά στη συνολική αναβάθμιση και θα αποδώσουν χώρους και εγκαταστάσεις σε ένα βελτιωμένο και σύγχρονο περιβάλλον, που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πολιτών και των εργαζομένων», δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς.

Η συνολική δαπάνη που προκύπτει από τη σύμβαση ανέρχεται στα 950.000€. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από έσοδα των Κοιμητηρίων και οι εργασίες εκτέλεσης αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.