Skip to main content

Εργάνη: Ξενάγηση στον κόσμο των βοτάνων για τα παιδιά το Σάββατο

Τα παιδιά θα ξεναγηθούν το Σάββατο, 30 Μαρτίου, από τις 17.00 έως τις 19.00 στον χώρο της έκθεσης στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Το Κέντρο «Εργάνη», στο πλαίσιο του συνεδρίου της Ένωσης Αρωματικών Φυτών Ελλάδας «Ο ΧΡΥΣΟΣ ΠΟΥ ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά: Ελληνικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Εξωστρέφεια», οργανώνει τη δράση «Παιδί και Βότανα». Τα παιδιά θα ξεναγηθούν το Σάββατο, 30 Μαρτίου, από τις 17.00 έως τις 19.00 στον χώρο της έκθεσης στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να μυρίσουν, να αγγίξουν αλλά και να γευθούν τα ελληνικά βότανα. Στο τέλος θα φτιάξουν και θα πάρουν μαζί τους ένα αναμνηστικό με βότανα της επιλογής τους.

Την ίδια στιγμή, οι γονείς τους θα ενημερωθούν για το έργο Families_Share και θα ξεναγηθούν στον κόσμο της τεχνολογίας, μέσα από μια χρηστική και καινοτόμα εφαρμογή που προωθεί την ενεργή αλληλοϋποστήριξή τους.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν – Δηλώσεις συμμετοχής στο 2310.621166 ή στο ergani@ergani.gr

Τι είναι το Families_Share; Ένα ιδιαίτερα καινοτόμο έργο που στοχεύει σε μια λύση από τη βάση, για την ισορροπία μεταξύ της εργασιακής και οικογενειακής ζωής. Υποστηρίζει οικογένειες με φροντίδα παιδιών, παρέχοντας ένα ασφαλές υπόβαθρο για ενεργή ανταλλαγή υπηρεσιών και φροντίδας και διοργάνωση δραστηριοτήτων εκπαίδευσης και αναψυχής μετά το σχολείο, μέσα και έξω από αυτό. Το έργο βασίζεται τόσο στην ανάπτυξη μιας εύχρηστης τεχνολογικής εφαρμογής, όσο όμως και σε πραγματικά κοινωνικά δίκτυα γονέων, εκπαιδευτικών, φροντιστών.

Το έργο υλοποιείται σε πέντε χώρες και σε επτά πόλεις, όπου θα λειτουργήσουν «Εργαστήρια Πόλης» (City Labs). Ένα από αυτά υλοποιείται ήδη στη Θεσσαλονίκη με την ευθύνη του Κέντρου «Εργάνη». Για μας το έργο αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί θα δώσει μια ευκαιρία σε γονείς να ανταλλάξουν υπηρεσίες και γνώσεις διευκολύνοντας μια δύσκολη καθημερινότητα, ιδιαίτερα για όσες οικογένειες βιώνουν και την πίεση της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης.