Skip to main content

Εργασίες απομάκρυνσης αμιάντου στο εργοστάσιο Χίτζου

Το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο σωληνουργίας βρίσκεται δίπλα σε σχολικό συγκρότημα 700 και πλέον μαθητών στην περιοχή Καρατάσιου.

Ξεκινούν την Παρασκευή οι εργασίες αποξήλωσης και απομάκρυνσης ογδόντα τόνων επικίνδυνων αμιαντούχων υλικών από το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο σωληνουργίας Χίτζου, δίπλα σε σχολικό συγκρότημα (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) 700 και πλέον μαθητών στην περιοχή Καρατάσιου.

Οι εργασίες θα γίνουν από την Polyeco Α.Ε. που είναι αδειοδοτημένη και πιστοποιημένη κάθετη μονάδα διαχείρισης και αξιοποίησης αποβλήτων.

Στο χώρο θα παραβρίσκονται επιστήμονες του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» - Πλίνιος Ανεξάρτητοι Σύμβουλοι Περιβάλλοντος που θα επιβλέπουν τις εργασίες και στο τέλος θα εκδώσουν το πιστοποιητικό καθαρότητας του χώρου.

Ο φορέας υλοποίησης των εργασιών είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο και θα κοστίσει 73.000 ευρώ.

Για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών με απόφαση του δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη, αναστέλλονται τα μαθήματα την Παρασκευή 22 και τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017, στις παρακάτω σχολικές μονάδες της Πολίχνης:

- 4ο και 13ο Νηπιαγωγείο

- 4ο Δημοτικό

- 2ο Γυμνάσιο

- 2ο ΓΕΛ