Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης:Εργασίες συντήρησης πεζοδρομίων και ασφαλτόστρωσης

Οι δύο συμβάσεις εντάσσονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2015, προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός 12 μηνών

Στην υπογραφή δυο συμβάσεων που αφορούν εργασίες συντήρησης και επισκευής πεζοδρομίων και πεζοδρόμων καθώς και τη συντήρηση, ενίσχυση ή και αντικατάσταση του ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας, αντίστοιχα, προχώρησε σήμερα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

Η πρώτη σύμβαση έχει ως αντικείμενο τις εκτεταμένες εργασίες για τη συντήρηση και επισκευή μικρής ή μεσαίας κλίμακας των πεζοδρομίων και πεζοδρόμων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες και στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας, οι οποίες θα διασφαλίζουν την ασφάλεια της κυκλοφορίας πεζών, την αποκατάσταση της προσβασιμότητας και την άρση της επικινδυνότητας σε σημεία που έχουν καταγραφεί κατά προτεραιότητα. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 162.000 ευρώ.

Η δεύτερη σύμβαση αφορά τη συντήρηση, ενίσχυση ή και αντικατάσταση του ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας σε σημεία απ’ όπου διέρχονται Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα οποία βρίσκονται σε βασικές οδούς, όπως η Εγνατία, η Μοναστηρίου, η Ν. Πλαστήρα, η Μ. Μπότσαρη, η Κλεάνθους, η Λαμπράκη και η οδός Βούλγαρη, συνολικού προϋπολογισμού 360.000€.

Τα παραπάνω έργα τα οποία εντάσσονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2015, προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός 12 μηνών και θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση από τη Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ) του έτους 2014 και ίδιους πόρους του Δήμου.