Skip to main content

Εργαστήρια Παιχνιδιού Τόπου στην Πλατεία Ναβαρίνου

Η δράση πραγματοποιείται προκειμένου γίνει κατανοητό το πώς οι άνθρωποι βιώνουν και χρησιμοποιούν τον δημόσιο χώρο της πόλης.

Παιχνίδι τόπου για ενήλικες στην πλατεία Ναβαρίνου διοργανώνει τον ερχόμενο Ιούνιο η περιβαλλοντική οργάνωση mamagea στο πλαίσιο της εκστρατείας για τη βελτίωση της σχέσης των ανθρώπων με τον δημόσιο χώρο, παρεμβένοντας αποτελεσματικά σε υπαρκτά προβλήματα με βιώσιμες και πράσινες λύσεις.

Η δράση πραγματοποιείται προκειμένου γίνει κατανοητό το πώς οι άνθρωποι βιώνουν και χρησιμοποιούν τον δημόσιο χώρο της πόλης.

Για να το πετύχει αυτό η οργάνωση διοργανώνει δύο εργαστήρια Παιχνιδιού Τόπου τα Σάββατα 5 και 12 Ιουνίου, ώρα 10:00 στη πλατεία Ναβαρίνου.

Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μία παρέμβαση μικρής κλίμακας, αναδεικνύοντας παράλληλα ζητήματα που αφορούν το αστικό πράσινο και το φύλλο.

Οι συμμετέχοντες/ουσες στα εργαστήρια δεν χρειάζεται να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις ώστε να συμμετέχουν, ούτε να γνωρίζουν συγκεκριμένα στοιχεία για τη γειτονιά. Το μόνο που πρέπει να προσέξουν είναι το πως νιώθουν στο δημόσιο χώρο και να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη.

Το εργαστήρια είναι δωρεάν και απευθύνονται σε κατοίκους που μένουν ή χρησιμοποιούν τη πλατεία Ναβαρίνου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αριθμός συμμετεχόντων/ουσών: 20 άτομα

Για εγγραφή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα https://forms.gle/LBMzvEP9rQn2FahB6

Η φόρμα θα κλείσει με την συμπλήρωση 20 ατόμων.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια θα αποσταλούν μέσω email.

Τι είναι το Παιχνίδι Τόπου;

Το Παιχνίδι Τόπου (ή αλλιώς Place Game) αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο το οποίο μας επιτρέπει να αξιολογήσουμε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο μιας γειτονιάς: το πάρκο, τη πλατεία, την αγορά, έναν δρόμο. Βασίζεται στην ιδέα ότι οι κάτοικοι μιας περιοχής και πιο συγκεκριμένα χρήστες ενός δημόσιου χώρου είναι οι πλέον κατάλληλοι για να τον αξιολογήσουν και να τον αναλύσουν, καθώς αυτοί γνωρίζουν καλύτερα την καθημερινότητα του.

Μετά τη λήξη των δύο εργαστηρίων προς τα τέλη του Ιουνίου, στοχεύουμε στη δημιουργία μιας ευφάνταστης και βιώσιμης παρέμβασης από και για τη γειτονιά.