Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 10 ΕΤΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

Πρόκειται για εργαστήρια προετοιμασίας για το διαγωνισμό FIRST® LEGO® LEAGUE JR, που για τη χρονιά 2017-18 έχει τίτλο «AQUA ADVENTURE».

Το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών εργαστηρίων ρομποτικής που απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 10 ετών, υλοποιεί για πρώτη φορά και στη δυτική Θεσσαλονίκη, το φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό σωματείο eduACT σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για εργαστήρια προετοιμασίας για το διαγωνισμό FIRST® LEGO® LEAGUE JR, που για τη χρονιά 2017-18 έχει τίτλο «AQUA ADVENTURE».

Τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν στις 31 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 19 Μαΐου.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από τις συνολικά 6 συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν να δημιουργήσουν τις δικές τους ομάδες με τις οποίες θα διαγωνιστούν. Οι εκπαιδευτές και οι εθελοντές της  eduACT θα βρίσκονται εκεί για να βοηθήσουν τα παιδιά να εντοπίσουν, καταγράψουν και να λύσουν ένα ρεαλιστικό πρόβλημα σχετικά με το νερό χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό της LEGO® Education.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ιστοσελίδα της eduACT και να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι στον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτική, έρευνας και καινοτομίας. Μέσα από τα εργαστήρια ρομποτικής WeDo & WeDo 2.0 θα διδαχθούν τις πρακτικές της ρομποτικής και θα παρουσιάσουν το δικό τους «show me poster», δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο προετοιμάστηκαν αλλά και τις αξίες της ομάδας τους.

Οι ομάδες που θα δημιουργηθούν θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο FLL Jr. Εxpo στις 20 Μαΐου 2018 που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Μονής Λαζαριστών με τη συμμετοχή ομάδων της ευρύτερης περιοχής.

Υποβολή αιτήσεων: http://eduact.org/form/
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ