Skip to main content

Εργατική Πρωτομαγιά: Κατάθεση στεφάνων στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (vid)

Μέλη του ΕΚΘ, της ΓΣΕΕ, και άλλων σωματείων στη Θεσσαλονίκη τίμησαν την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς - Κατάθεση στεφάνων

Με το ίδιο σύνθημα των εργατών του Σικάγου πριν από 135 χρόνια «8 ώρες εργασίας, 8 ώρες ανάπαυσης, 8 ώρες ελευθέρου χρόνου» μέλη του ΕΚΘ, της ΓΣΕΕ, και άλλων σωματείων, τίμησαν την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η οποία μεταφέρθηκε για σήμερα.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης δήλωσε ότι το σύνθημα των εργατών του Σικάγου πριν από 135 χρόνια, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και μάλιστα ενόψει του νέου νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για τα εργασιακά.

Επισήμανε ότι ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που όπως είπε θα ισοπεδώσει τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων και προωθεί την κατάργηση της 8αρης εργασίας.

«Ετοιμάζουν να φέρουν ένα νέο νομοσχέδιο που θα επηρεάσει κατά πολύ βασικές κατακτήσεις των εργαζόμενων όπως το οκτάωρο και το σαραντάωρο, τις συνθήκες εργασίας».

Τόνισε ακόμη ότι σήμερα παίρνουμε δύναμη από τους αγώνες του παρελθόντος για τους αγώνες του μέλλοντος, ευχόμενος του χρόνου ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς να γίνει σε καλύτερες συνθήκες και με όλους παρόντες.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ Γιάννης Δήμκας τόνισε ότι οι εργαζόμενοι του Οργανισμού διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας, και μετακίνησης του επιβατικού κοινού, την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και εναντιώνονται στην κατάργηση του οκταώρου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των πεσόντων εργατών.