Skip to main content

Εργαζόμενοι δ. Νεάπολης-Συκεών: Φεύγουν μέλη λόγω πιέσεων από τον δήμο

Φοβούμενοι τυχόν «δυσμενείς μεταθέσεις» αναγκάζονται να προχωρήσουν στη διαγραφή τους πάρα τη θέλησή τους, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων

Διαγραφές μελών του το τελευταίο δίμηνο έπειτα από πιέσεις ανθρώπων της διοίκησης του δήμου, οι οποίοι προτρέπουν συναδέλφους να διαγραφούν, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Νεάπολης Συκεών.

«Τελευταίο κρούσμα είναι οι διαγραφές μελών μας με συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου από συγκεκριμένη δομή της ΚΕΥΝΣ. Οι συνάδελφοι, φοβούμενοι τυχόν "δυσμενείς μεταθέσεις" αναγκάζονται να προχωρήσουν στη διαγραφή τους πάρα τη θέλησή τους», υποστηρίζει το Σωματείο.

Και διευκρινίζει: «Οι αναφορές ανθρώπων της Διοίκησης ότι το Σωματείο μας "την πολεμάει" αποτελεί τιμή. Και αποτελεί τιμή γιατί το Σωματείο Εργαζομένων παλεύει διαρκώς για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας όλων των εργαζομένων του Δήμου, ακόμα και αυτών που δεν είναι μέλη του. Αν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, θεωρούν ως πόλεμο τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζομένων, τότε να είναι βέβαιοι ότι "ο πόλεμος" θα συνεχιστεί και θα ενταθεί».

«Οι Συνάδελφοι γνωρίζουν, ακούνε και μιλάνε. Δεν ελέγχεται η Ελευθερία της σκέψης, η Ελευθερία του λόγου, η Ελευθερία της έκφρασης, η Ελευθερία της επιλογής. Καταγγέλλουμε αυτές τις πρακτικές που θυμίζουν δεκαετία του ’60 και δηλώνουμε πως όσοι περισσότεροι εργαζόμενοι εκβιάζονται και εκφοβίζονται, τόσοι περισσότεροι θα έρχονται κοντά μας», αναφέρει το Σωματείο και καταλήγει σε υστερόγραφό του: «Αν η διοίκηση νοιώθει την ανάγκη υποστήριξης ενός σωματείου "που θα βαράει τα τύμπανα και αυτοί θα χορεύουν" ξέρει πού θα το βρει».