Skip to main content

Εργαζόμενοι Δ. Θεσσαλονίκης για τον διπλοθεσίτη: Νόμιμος ο υπάλληλος

Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος έκανε χρήση του δικαιώματός του για πολυθεσία, λόγω πολυτεκνίας.

Για απαράδεκτη και προσβλητικής καταγγελία-επίθεση προς εργαζόμενο του Δήμου Θεσσαλονίκης κάνει λόγο ο Ενωτικός Σύλλογος Εργαζομένων, με αφορμή τα όσα ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κουράκης για διπλοθεσίτη υπάλληλο.

Διαβάστε: Καταγγελία για διπλοθεσίτη στον δήμο Θεσσαλονίκης - Τι λέει ο δήμος

Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος έκανε χρήση του δικαιώματός του για πολυθεσία, λόγω πολυτεκνίας.

«Ο συνάδελφος τήρησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και προσλήφθηκε καθόλα νόμιμα στη Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Αστικών Απορριμμάτων, όντας ήδη υπάλληλος σε άλλη Δ/νση του Δήμου», τονίζουν.

Καλούν τον δημοτικό σύμβουλο κ. Ανδρέα Κουράκη, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να ανακαλέσει την καταγγελία του και να ζητήσει συγνώμη από τον συνάδελφο τον οποίο προσέβαλε με τους απαράδεκτους ισχυρισμούς του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ενωτικού Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 29/10/2018 γίναμε μάρτυρες μιας απαράδεκτης και προσβλητικής καταγγελίας-επίθεσης προς εργαζόμενο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Κουράκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, σαφέστατα παραπληροφορημένος προχώρησε σε καταγγελία περί "διπλοθεσίτη" συναδέλφου ενώ αυτό απαγορεύεται.

Προς ενημέρωση λοιπόν όλων, αιρετών και υπαλλήλων και προς αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και της τιμής του συναδέλφου: κάνοντας χρήση του αρ.1 παρ.3δ του Ν.1256/1982, δίνει το δικαίωμα σε πολύτεκνους να κατέχουν 2(δύο) θέσεις εργασίας στο δημόσιο και καθώς έχει 6 ανήλικα παιδιά, ο συνάδελφος προχώρησε σε διεκδίκηση θέσης στην Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Αστικών Απορριμμάτων μέσω της προκήρυξης 3Κ/2018. Μετά τα προσωρινά αποτελέσματα και καθώς κλήθηκε να ανάλαβει καθήκοντα ενημέρωσε τη Δ/νση Προσωπικού, αλλά και κατέθεσε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, αίτημα χορήγησης άδειας ιδιωτικού έργου με αμοιβή και αφού όλα κρίθηκαν νόμιμα και ορθώς γενόμενα υπέγραψε τη σύμβαση εργασίας και ανέλαβε κανονικά και τα νέα του καθήκοντα. Μάλιστα μόλις χθες (29-10-18) υπεγράφη από το Ελεγκτικό Συνέδριο το ένταλμα πληρωμής του συναδέλφου ώστε να πληρωθεί και για τα νέα του καθήκοντα!

Κατόπιν των προαναφερόμενων είναι πασιφανές ότι ο συνάδελφος τήρησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, αλλά και προσλήφθηκε καθόλα νόμιμα στη Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Αστικών Απορριμμάτων, όντας ήδη υπάλληλος σε άλλη Δ/νση του Δήμου μας.

Καλούμε τη συνάδελφο-εκλεγμένη συνδικαλίστρια σε πανελλήνια συνδικαλιστικά όργανα, που προ ολίγου καιρού με ανάρτηση της στο facebook άφηνε υπονοούμενα για παράνομο διπλοθεσίτη συνάδελφο, να ανακαλέσει δημοσίως και να ζητήσει άμεσα συγνώμη από τον συνάδελφο.

Καλούμε τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ανδρέα Κουράκη, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να ανακαλέσει την καταγγελία του και να ζητήσει συγνώμη από τον συνάδελφο τον οποίο προσέβαλε με τους απαράδεκτους ισχυρισμούς του, αλλά και τις θιγόμενες Υπηρεσίες του Δήμου τις οποίες εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε για παράβαση καθήκοντως. Θα ηταν καλυτερα ο κ. Κουράκης αλλά και κάθε αιρετός και μη, πριν προχωρήσουν σε κάποια καταγγελία παρασυρόμενοι από φήμες και λόγια του αέρα, καλό θα είναι να απευθύνονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες και να μαθαίνουν τα πραγματικά γεγονότα ώστε να σχηματίζουν τη δίκη τους άποψη.

Καλούμε τα σύνολο των Σωματείων των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης να καταδικάσουν τα λεγόμενα του Κ.Κουράκη και να σταθούν στο πλευρό του συναδέλφου.

Συγχαίρουμε τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ζαχαριάδη Λάζαρο για την άμεση και εμπεριστατωμένη απάντηση που έδωσε στις καταγγελίες του κ. Κουράκη.

Τέλος δηλώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα στο συνάδελφο σε οποιαδήποτε περαιτέρω ηθική και υλική αποζημίωση αιτηθεί για την συκοφαντική δυσφήμιση, την προσβολή της προσωπικότητάς του και την ηθική βλάβη που υπέστη.