Σάββατο 6 Ιουνίου 2020
x

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Παρά το ότι διαβεβαιώθηκε ότι θα πληρωθούν τα νυχτερινά των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2018 το σωματείο ζητά συνέχιση κινητοποιήσεων.

Να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις προκειμένου να πληρωθούν όλα τα οφειλόμενα νυχτερινά εξαιρέσιμα καλεί η διοίκηση του Σωματείο Εργαζομένων Θεσσαλονίκης μετά τις διαβεβαιώσεις για πληρωμή των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2018.

«Θυμίζουμε τι έγινε τον περασμένο Δεκέμβρη όταν με την 3ήμερη αποχή αναγκάσαμε την διοίκηση του δήμου μέσα σε 20 ημέρες να πληρώσει 5 μήνες νυχτερινά-εξαιρέσιμα και να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια κάποιων Μέσων Ατομικής Προστασίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Ωστόσο επισημαίνεται ότι «εντύπωση μας προκαλεί η είδηση που κυκλοφόρησε σε διάφορες ιστοσελίδες την Πέμπτη 13 Ιουνίου. Γράφτηκε ότι 36 εργαζόμενοι του δ. Θες/νίκης κατέθεσαν μήνυση «κατά παντός υπευθύνου» για τις καθυστερήσεις πληρωμών νυχτερινών-εξαιρέσιμων».

Με αφορμή το εν λόγω περιστατικό οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης σχολιάζουν τα εξής:

«- Είναι δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να χρησιμοποιεί όλα τα μέσα, αλλά τα δικαστήρια δεν είναι το φάρμακο για πάσα νόσο. Φτάνει στα όρια της παρεξήγησης η μανία που έχουν ορισμένοι συνδικαλιστές και σωματεία με τους δικηγόρους και τα δικαστήρια και το πάθος που δείχνουν να παρασύρουν συναδέλφους αποκλειστικά σε αυτήν την κατεύθυνση. Τι συνδικαλιστές είναι αυτοί που εμφανίζονται μόνο για να καλέσουν τους εργαζόμενους να τρέξουν στα δικαστήρια και σε κινητοποιήσεις και απεργίες είναι απεργοσπάστες;

- Αν και το γνωρίζουν από πρώτο χέρι, να θυμίσουμε στους περισσότερους συναδέλφους που υπόγραψαν για την μήνυση ότι, οι πρωτεργάτες αυτής της κίνησης είναι κάποιοι που όλο το προηγούμενο διάστημα καλούσαν τους εργαζόμενους «να βάλουν πλάτη» υπέρ της διοίκησης Μπουτάρη. Είναι γνωστές οι «πανηγυρικές» μαζώξεις που έκαναν στα εργοτάξια και αλλού με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα καθαριότητας και άλλα μέλη της διοίκησης. Χαρακτηριστικό είναι και ότι όχι μόνο δεν συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις – όπως του περασμένου Δεκέμβρη – αλλά κάνουν τα πάντα για να τις σαμποτάρουν.

- Πραγματικά η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε μόνο για να δημιουργηθούν εντυπώσεις.

α) Κατατέθηκε «κατά παντός υπευθύνου». Αν ήταν παλικάρια οι πρωτεργάτες της κίνησης ας την κατέθεταν ενάντια στην διοίκηση Μπουτάρη. Ο ΣΕΔΘ τις αναφορές, τις προσφυγές, τις καταγγελίες ενάντια στις διοικήσεις του δήμου τις καταθέτει.

β) Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η διοίκηση Μπουτάρη αποχωρεί. Τα δεδουλευμένα για τα οποία έγινε η μήνυση είτε έχουν πληρωθεί, είτε θα πληρωθούν μέχρι να γίνει η έρευνα της μηνυτήριας αναφοράς. Το μόνο που μπορεί να καταφέρουν με την μήνυση είναι να έχουν τραβήγματα κάποιοι συνάδελφοι από διάφορες υπηρεσίες, όπως δυστυχώς  συμβαίνει συνήθως. Συνάδελφοι που δεν έχουν την ευθύνη για αυτή τη κατάσταση, αφού αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η διοίκηση Μπουτάρη π.χ. ευθύνη της διοίκησης είναι η καθυστέρηση πληρωμής για Νοέμβρη-Δεκέμβρη, γιατί δεν έφερε γρήγορα την αναμόρφωση του προϋπολογισμού στο δημοτικό συμβούλιο και την οικονομική επιτροπή».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ