Skip to main content

Εργαζόμενοι Δομών: Δεύτερη ημέρα... κατασκήνωσης έξω από το ΥΜΑΘ(φωτο)

Δηλώνουν διατεθειμένοι να παραμείνουν έξω από το υπουργείο για όσο διάστημα χρεαστεί, έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους

Αποφασισμένοι για επ' αόριστον... κατασκήνωση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης δηλώνουν οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας των δήμων Θεσσαλονίκης, Νεάπολης - Συκεών και Παύλου Μελά.

Οι εργαζόμενοι στις Δομές της πόλης έστησαν και σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, σκηνές στον περιβάλλοντα χώρο του υπουργείου, καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα λήγει στις 30 Ιουνίου και βρίσκεται για άλλη μία φορά «στον αέρα», ενώ στους ίδιους δεν έχουν καταβληθεί όλοι οι μισθοί για το τρέχον έτος. Παράλληλα, έχουν αναρτήσει πανό, όπου, μεταξύ άλλων, αναγράφονται τα συνθήματα: «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία», «Δομές της φτώχειας με εργαζόμενους στη φτώχεια», «Ναι στη συνέχεια των κοινωνικών Δομών».

Προειδοποιούν, μάλιστα, ότι θα παραμείνουν στο σημείο για όσο διάστημα χρεαστεί, έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, ενώ από αύριο ανάλογες κινητοποιήσεις αναμένονται και στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στις Δομές της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης ανέρχονται σε συνολικά 70 και εξυπηρετούν πάνω από 4.000 ανθρώπους, μέσω κοινωνικών συσσιτίων, φαρμακείων, ιατρείων και παντοπωλείων. Ανά τη χώρα οι εργαζόμενοι είναι 850 και οι ωφελούμενοι από τις Δομές ξεπερνούν τους 118.000.