Skip to main content

Δέσμευση Ζέρβα για την πληρωμή των εργαζομένων της προκήρυξης 3Κ

Λύση στο θέμα της πληρωμής των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης της προκήρυξης 3Κ μετά από τη συνάντηση στο δημαρχείο.

Τη δέσμευση του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα για τις ημερομηνίες που θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι της προκήρυξης 3Κ, ανακοίνωσε η ΔΑΣ των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο συνάντηση με θέμα την πληρωμή των εργαζομένων της 3Κ, ενώ υπενθυμίζεται παράλληλα πως οι εργαζόμενοι «μένουν απλήρωτοι από τις 2/10, ημερομηνία πρόσληψής τους».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο γενικός γραμματέας του δήμου, η γενική διευθύντρια, η προϊσταμένη οικονομικών υπηρεσιών και εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων δήμου Θεσσαλονίκης. Ο δήμαρχος και ο γενικός γραμματέας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΑΣ, δεσμεύτηκαν ότι στις 10 ή 13/12 θα πληρωθεί στους εργαζόμενους ο Οκτώβριος, στις 24/12 οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο, την προκαταβολή του Ιανουαρίου και από τις 24/12 και μετά εντάσσονται στην τακτική μισθοδοσία. Σύμφωνα με ενημέρωση της διοίκησης, οι συγκεκριμένες ημερομηνίες καθορίστηκαν σε σύσκεψη που έγινε την Τρίτη 26/11.

«Αυτά που αποκομίσαμε ως παράταξη από την συνάντηση είναι ότι οι κινητοποιήσεις και η δημοσιότητα που πήρε το θέμα της μη πληρωμής των συναδέλφων, ανάγκασε τη διοίκηση Ζέρβα έστω και αργά, να ασχοληθεί με το θέμα. Αναγκάστηκαν να βάλουν προτεραιότητες, να δώσουν κατευθύνσεις, να λύσουν διαδικαστικά προβλήματα, να βάλουν να εργαστούν περισσότεροι για τη μισθοδοσία των συναδέλφων. Αυτές οι κινήσεις της διοίκησης έπρεπε να γίνουν εδώ και καιρό, γιατί η διοίκηση λύνει αυτά τα ζητήματα και όχι οι εργαζόμενοι», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΔΑΣ.

«Χαιρετίζουμε όσους βοήθησαν για να λυθεί το πρόβλημα και ιδιαίτερα τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 21/11 και Δευτέρας 25/11 στο δημοτικό συμβούλιο. Χωρίς αυτές τις κινητοποιήσεις και άλλες παρεμβάσεις το πρόβλημα δεν θα είχε λυθεί. Αυτό να το κρατήσουν οι συνάδελφοι. Η δράση των εργαζομένων οδηγεί σε λύσεις υπέρ των δικαιωμάτων τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

ι