Skip to main content

Εργαζόμενοι Φίλκεραμ: Ανάλγητη και αντεργατική η κυβέρνηση Τσίπρα

Δριμεία επίθεση των εργαζομένων της Φίλκεραμ Τζόνσον σε κυβέρνηση και Κατρούγκαλο - Προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις

Αντεργατικό και ανάλγητο χαρακτηρίζει το πρόσωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το Σωματείο Εργαζομένων της Φίλκεραμ Τζόνσον, σε ανακοίνωσή του με αφορμή την κίνησή της «παραμονές Πρωτοχρονιάς και μέσα στη νύχτα σαν τον "κλέφτη"» να προχωρήσει στην ψήφιση της διάταξης για την εξάμηνη αναστολή στους πλειστηριασμούς της εταιρείας, «χωρίς να έχει το θάρρος να το φέρει κανονικά στο Κοινοβούλιο ώστε να τοποθετηθούν όλοι οι βουλευτές».

«Όταν μια Κυβέρνηση κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ο λαός μας λέει ότι λίγα είναι τα ψωμιά της και θα φροντίσουμε και εμείς για αυτό. Χωρίς καν να μας συναντήσουν οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Εργασίας νομοθετούν εις βάρος μας», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ίδια ανακοίνωση.

Μάλιστα, το Σωματείο προειδοποιεί ότι «να ξέρουν όλοι καλά πως θα αντιδράσουμε δυναμικά και άμεσα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των 225 εργαζομένων:

«Δυστυχώς μετά την προσπάθειά μας να μιλήσουμε με πολιτικούς παράγοντες όλων των κομμάτων και με ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο ώστε να εξηγήσουμε τα προβλήματα των 225 οικογενειών μας, η Κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα έδειξε άλλη μια φορά το αντεργατικό και ανάλγητο πρόσωπό της.

Παραμονές Πρωτοχρονιάς και μέσα στη νύχτα σαν τον "κλέφτη" προχώρησε στην ψήφιση της διάταξης για την εξάμηνη αναστολή στους πλειστηριασμούς της Φίλκεραμ Τζόνσον χωρίς να έχει το θάρρος να το φέρει κανονικά στο Κοινοβούλιο ώστε να τοποθετηθούν όλοι οι βουλευτές.

Όταν μια Κυβέρνηση κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ο λαός μας λέει ότι λίγα είναι τα ψωμιά της και θα φροντίσουμε και εμείς για αυτό. Χωρίς καν να μας συναντήσουν οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Εργασίας νομοθετούν εις βάρος μας. Να ξέρουν όλοι καλά πως θα αντιδράσουμε δυναμικά και άμεσα.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από αυτήν την Κυβέρνηση που έχει ποδοπατήσει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων σβήνοντας όλες τις κόκκινες γραμμές τους και δίνοντας τα πάντα στους τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο;

Θα σας ενημερώσουμε σύντομα για τις επόμενες ενέργειές μας».