Skip to main content

Εργαζόμενοι ΚΕΠ:Δημόσιες υπηρεσίες μας φορτώνουν τις αρμοδιότητές τους

Αρκετές υπηρεσίες δεν απαντούν καν σε τηλεφωνικές κλήσεις με αποτέλεσμα ο πολίτης να αγανακτεί και να καταφεύγει αναγκαστικά σε ΚΕΠ.

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ της χώρας, καθώς όπως αναφέρουν έχει εντατικοποιηθεί τα φαινόμενο διάφορες δημόσιες υπηρεσίες να παραπέμπουν τους πολίτες στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών για την εξυπηρέτησή τους, αν και ορισμένες διαδικασίες είναι στις αρμοδιότητές τους να τις πραγματοποιήσουν.

Αφορμή όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, ήταν η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής  Ενότητας Μεσσηνίας, με την οποία προτρέπονται ανοικτά οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να απευθύνονται στα κατά τόπους ΚΕΠ για μεταβιβάσεις ενάριθμων ΕΙΧ και ΔΙΧ.

«Καταγγέλλουμε την επί σειρά ετών τακτική και πρακτική πολλών υπηρεσιών του Δημοσίου και Οργανισμών του, να παραπέμπουν τους πολίτες στα ΚΕΠ για διαδικασίες αρμοδιότητάς τους που διεκπεραιώνονται και μέσω των ΚΕΠ», επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στα ΚΕΠ της χώρας.

Μάλιστα επισημαίνεται πως υπάρχουν Διευθύνσεις και Τμήματα Μεταφορών και Επικοινωνιών που λειτουργούν σε Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, διάφορες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ,  ΔΟΥ, Αστυνομικά Τμήματα, Στρατολογικές Υπηρεσίες, ακόμα και υπηρεσίες Δήμων, όπως π.χ. Δημοτολόγια ή Ληξιαρχεία, που αρνούνται περιστασιακά ή σε μόνιμη βάση να εξυπηρετήσουν πολίτες,  όπως οι ίδιοι μας αναφέρουν, και τους στέλνουν στα ΚΕΠ.

Όπως τονίζεται, «αρκετές υπηρεσίες δεν απαντούν καν σε τηλεφωνικές κλήσεις με αποτέλεσμα ο πολίτης να αγανακτεί και να καταφεύγει αναγκαστικά σε ΚΕΠ προκειμένου να εξυπηρετηθεί». 

Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ σημειώνουν πως «για την απαράδεκτη αυτή τακτική, που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα με την πανδημία του COVID-19 και που συνιστά κατ’ ουσίαν μια ιδιότυπη  άρνηση εκτέλεσης καθήκοντος δημόσιων λειτουργών, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και καλούμε τα εποπτεύοντα Υπουργεία να λάβουν μέτρα, ώστε να σταματήσει όπου συμβαίνει, καθώς θίγει  δικαιώματα πολιτών και επιφέρει προβλήματα στη λειτουργία των ΚΕΠ».