Skip to main content

Εργαζόμενοι Μετρό Θεσσαλονίκης: Έτοιμοι για απεργία διαρκείας - Στάση εργασίας τη Δευτέρα

Το Σωματείο Εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό υπογραμμίζει ότι είναι έτοιμο για απεργία διαρκείας- Ζητούν «γενναίες αυξήσεις μισθών»

Στάση εργασίας τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στο προσωπικό που εργάζεται στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε το σωματείο των εργαζομένων.

Η στάση θα διαρκέσει από τις 12:00 έως και τις 15:30. Ταυτόχρονα το σωματείο εργαζομένων καλεί σε συγκέντρωση στον σταθμό Βενιζέλου.

Παράλληλα το σωματείο εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι για απεργία διαρκείας.

Οι εργαζομένοι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ως αιτήματα την «εξάλειψη ελλείψεων στα μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας και στον επιεικώς ανεπαρκή εξοπλισμό στα Μέσα Ατομικής Προστασίας». Παράλληλα ζητούν «γενναίες αυξήσεις μισθών» σε όλο το προσωπικό στο έργο.

Όπως τονίζουν, «από το 2016, με την είσοδο του ΑΚΤΟΡΑ, υποστήκαμε μείωση άνω του 30% στους μισθούς μας. Ο ανάδοχος του έργου ανακοινώνει μόνο κέρδη, (45 εκατομμύρια ευρώ μόνον από διαιτησίες μέχρι το 2019). Ταυτόχρονα έχει ζητήσει αναδιάρθρωση των τιμολογίων των πρώτων υλών και των καυσίμων λόγω της κρίσης, η οποία πρωτίστως μαστίζει τους εργαζόμενους.

» Παρά τις προσπάθειες του Σωματείου μας, για ειρηνική διευθέτηση της, η εταιρεία κωφεύει, οδηγώντας στην απόγνωση και την εξαθλίωση τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους.

» Οι εργαζόμενοι βάζουν πλάτη στο έργο δουλεύοντας εξειδικευμένα και κάτω από σκληρές και αντίξοες συνθήκες με κίνδυνο της ζωής τους, ενώ ήδη ο μήνας δεν βγαίνει.

» Απαιτούμε άμεση αναπροσαρμογή των αποδοχών μας. Είμαστε έτοιμοι για απεργία διαρκείας».