Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
x

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΑΣΘ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΞΩΘΕΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το σωματείο σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για εμπαιγμό και για κοροϊδία σε βάρος εκατοντάδων οικογενειών εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Τα πυρά τους προς την κυβέρνηση εξαπολύουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, την οποία κατηγορούν ότι τους ωθούν se κινητοποιήσεις.

Το σωματείο των εργαζομένων σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για εμπαιγμό και για κοροϊδία σε βάρος εκατοντάδων οικογενειών. Καλούν δημοσίως την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να εξηγήσουν γιατί τηρούν αυτή τη στάση και γιατί οδηγούν τους εργαζόμενους σε συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Διαβάστε: Ξανά χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα - Οι ευθύνες του υπουργείου

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ:

«Θέμα ημερών η διευθέτηση των εκκρεμοτήτων για τους εργαζόμενους», «Άδικα οι εργαζόμενοι υποβάλλουν σε ταλαιπωρία το επιβατικό κοινό, καθώς τις επόμενες ημέρες τακτοποιούνται τα θέματα που προβάλλουν μέσω κινητοποιήσεων».

Αυτές είναι μερικές από τις απαντήσεις των «αρμοδίων» στην πίεση που τους ασκήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις μας. Οι μέρες κυλάνε, οι υποσχέσεις αιωρούνται, τα προβλήματα παραμένουν …

Αναρωτιόμαστε, μήπως άραγε ο στόχος τους είναι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ώστε να αποπροσανατολισθεί η κοινή γνώμη για όλα αυτά που δεν κάνανε για την συγκοινωνία της πόλης μας και να ασχολούνται όλοι με τις απεργίες ;

Γνωστή, διαχρονικά η τακτική εύρεσης εξιλαστήριων θυμάτων και άλλοθι…..

Οι εργαζόμενοι στην αστική συγκοινωνία Θες/νίκης συνεχίζουμε κάτω από τεράστια ψυχολογική πίεση να προσφέρουμε το κοινωνικό έργο της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, έχοντας το «βάρος» που μας προσδίδει η έλλειψη Σ.Σ.Ε., οι συνεχείς μονομερείς ενέργειες εις βάρος του μισθού μας, η αβεβαιότητα για το αύριο της συγκοινωνίας σε συνάρτηση με την δικαιολογημένη «πίεση» του επιβατικού κοινού, για τις υποβαθμισμένες παρεχόμενες υπηρεσίες εξυπηρέτησης.

Ζητάμε δημοσίως από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να μας εξηγήσουν:
Γιατί συνεχίζεται ο εμπαιγμός και η κοροϊδία σε εκατοντάδες οικογένειες εργαζομένων;

Γιατί μας οδηγούν σε συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων υποβάλλοντας εργαζόμενους και επιβατικό κοινό σε απίστευτη ταλαιπωρία κλονίζοντας παράλληλα και την πολύπαθη αγορά της πόλης μας;
Επιτέλους, σταματήστε να διαχωρίζετε εργαζόμενους και πολίτες της χώρας σε Επαρχία και Αθήνοκεντρικό κράτος……

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ