Skip to main content

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ σε Παππά: Κούρασε τους πολίτες το κυνήγι μαγισσών

Το Συνδικάτο αναφέρει ότι ο ελάχιστος αριθμός λεωφορείων που κυκλοφορεί στην πόλη οφείλεται στο φιλότιμο και την προσπάθεια των εργαζόμενων.

Σφοδρή κριτική στη διοίκηση του ΟΑΣΘ πραγματοποιεί με ανακοίνωση του το Συνδικάτο Εργαζομένων του Οργανισμού σχετικά με το τέλμα που έχουν  περιέλθει οι αστικές συγκοινωνίες της πόλης, με ελάχιστα λεωφορεία να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Μάλιστα επισημαίνεται το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς σε πρόσφατη του συνέντευξη είχε πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών στους εργαζόμενους, καλώντας τους να μην εμπλακούν στην κόντρα της διοίκησης με το παλιό καθεστώς του Οργανισμού.

«Με υποσχέσεις και λόγια αποτελέσματα δεν επιτυγχάνονται. Ούτε με διαρκή παρελθοντολογία και αναθεματισμούς έρχεται η βελτίωση στην συγκοινωνία. Για να επιτευχθεί η ανόρθωση της συγκοινωνίας σε αυτή την πόλη, απαιτούνται διοικητικές ενέργειες και έργα.

Κύριοι της Διοίκησης τον Ο.Α.Σ.Θ. έχει κουράσει τους πολίτες και επιβάτες της πόλης η συνεχής παρελθοντολογία και το κυνήγι των μαγισσών. Δεν μπορεί για τη σημερινή απελπιστική κατάσταση της συγκοινωνίας να φταίνε πάντα μόνο οι "άλλοι".

Προσφάτως, αφού για άλλη μια φορά επικαλείστε το κακό παρελθόν, προσπαθείτε να εμπλέξετε και κατηγορίες εργαζομένων σαν συνυπεύθυνούς της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στον στόλο των λεωφορείων, μη Θέλοντας για άλλη μια φορά να αποδεχθείτε το εύρος των ευθυνών σας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.

«Το ότι σήμερα κυκλοφορεί έστω αυτός ο αριθμός των λεωφορείων, οφείλεται αποκλειστικά στο φιλότιμο και την προσπάθεια των εργαζομένων οι οποίοι συμπάσχουν καθημερινά στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας στο δικαίωμα της αξιοπρεπούς μετακίνησης.

Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι ούτε το επιβατικό κοινό εάν μέχρι σήμερα δεν έχει προσληφθεί τεχνικό προσωπικό, δεν υπάρχουν ανταλλακτικά για ποικίλες βλάβες των λεωφορείων, δεν έγινε εγκαίρως προγραμματισμός για την επιδιόρθωση κλιματιστικών, για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, για την μη τήρηση υποσχέσεων για προμήθεια νέων λεωφορείων, για την σύσταση και λειτουργία της Α.Σ.Υ.Ο., για μη υλοποίηση υποσχέσεων αναβάθμισης της ποιότητας των αστικών συγκοινωνιών.

Οι εργαζόμενοι αλλά και η πλειοψηφία του επιβατικού κοινού, είναι υπέρ του Δημόσιου φορέα των συγκοινωνιών που με σωστή και υπεύθυνη διαχείριση μπορεί να προσφέρει το αυτονόητο για τούς πολίτες, μια συγκοινωνία πολιτισμένη και αξιόπιστη», καταλήγει η ανακοίνωση.